Banana - 73 kcal in 100g
  73kcal
  Banana - 73 kcal in 100g

Koteletter af Lam på grill

Koteletter af lam tilberedt på grill er en oplevelse –  i sær hvis du kan få kød fra privat opdræt der har haft et godt liv mens det levede.
Mange mennesker er bange for at gå i gang med at tilberede og spise lam. Der er mange meninger om lammekød og fårekød og meget går på at det smager af uld. Lad mig sige det med det samme. Lammekød er noget af det bedste man kan spise og man kan tilberede det så selv store lammekød fornægtere ikke kan smage det er lam. Min egen svigermor kunne ikke tænke sig at sætte tænderne i et stykke lammekød. Ikke 10 vilde heste kunne få hende til at spise lam. Lige indtil en dag  jeg serverede “lammekød som det laves af Carsten”,  en opskrift der oprindeligt stammer fra min ven kunstmaleren fra Roneklint,  Jørgen Larsen.

Det hele ligger i forberedelserne og stegningen af kødet.

Man får meget serveret på forhånd,  hvis man kan få fat i kød fra privat opdræt som jeg kan. Hvis du ikke er så heldig,  må du gå til din slagter og beder om godt velhængt kød. Hvis du giver din slagter nogle gode udfordringer,  får du helt sikkert godt kød tilbage. Du skal ikke være bange for det meget fedt der tit er på godt kød. Smagen kommer fra fedtet,  uanset om det er lammekød, oksekød eller svinekød. På koteletter som vi laver her,  kan der være en del fedt på,  men lad det sidde på under tilberedningen. I forhold til størrelsen af koteletten er det ikke meget kød man får ud af en lammekotelet. Derfor skal du tilberede mindst 2 koteletter per person. Men måske også gerne 3 eller 4.

Gør lidt ud af være forberedt. Kød tilberedt på grill gerne skal spises umiddelbart efter at kødet er stegt og klar til at serverer. Derfor skal alle ting være færdiglavet samtidig.   I denne opskrift tilberedes det hele på grillen.  Det er vigtigt at bruge “låget”. Kødet skal steges direkte på grillkullene i kort tid og derefter rykkes ind på midten og stege videre på indirekte varme. Tilbered en stegedressing til at pensle kødet med. Find de krydderier du kan lide. Jeg bruger ofte timian, kanel, rosemarin og hvidløg som udgangspunkt til lam.

Tilbehøret til disse lammekoteletter er nye små kartofler med løg, tomat og hele syltede hvidløg. Tilbered kartoflerne sammen med kødet i grillen med låget sat på.

Hvad drikker man så til denne ret. Et godt glas rødvin eller en god flaske koldt øl i sær hvis det er meget varmt. Velbekomme.

Ingridienser ( 2 personer):

Koteletter:

 • 4-6 koteletter af lam

Pensle kød med stegedressing og drøs krydderier på efter behag. Steg hårdt på direkte ild 1-2 min på hver side. læg derefter koteletterne på indirekte grillning ca 4-5 min. Test kødet med fingermetoden.

Kartoffelfad:

 • 500 gr. nye små kartofler
 • 500 gr. cherry tomater
 • 2 rødløg, mellem størrelse
 • 2-3 spiseskefulde syltede hvidløg

Kog nye små kartofler i vand. Når vandet koger kog videre i 6 min. skær kartofler i halve, skær cherry tomater i halve, læg halveres og skæres i både og syltede hvidløg tilsættes. Det hele stilles i grillen under låg i ca 15-20 min.

Stegedressing:

 • 2 tsk olivenolie
 • 2 spiseske rødvin eller øl
 • 1 spiseske brun farin
 • salt og pepper

Bland det hele i en skål med låg,  så kan resterne gemmes 2-3 dage i køleskab.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!