Orange - 45 kcal in 100g
    45kcal
    Orange - 45 kcal in 100g

Hakkebøf med løg

Hakkebøf med løg og nye kartofler –  er også en af mine bedste favoritter. Det er også en af de danske national retter. Da jeg var barn fik vi serveret denne ret med good old brun sovs. I dag spiser vi ikke så meget brun sovs mere for at være lidt mere sund. Man behøver ikke den tykke sovs. I stedet kan man stege lidt flere løg –  stegt i halv olie og halv smør. Det smager absolut lige så godt om ikke bedre sammen med de nye kartofler.

Skær rigeligt med løg i tynde skiver. Steg løgene på en varm pande i olie og smør. Olien bevirker at der kommer højere varme ved stegningen.

Når løgene er bløde og gyldne tag dem af stegepanden. Steg derpå bøfferne til de er svagt rosa i midten. Hæld løgene på stegepanden igen i få minutter. læg bøfferne i et fad og hæld alle løg ovenpå sammen med stegefedtet.

Brug fingermetoden for at få den gennemstegning du selv ønsker.

Bøfferne serveres med nye kogte kartofler. Så bliver du glad i hoved.

Ingridienser (2 personer)

Bøffer:

  • 500 gr. oksekød, hakket
  • 2 cl olie
  • 50 gr. smør

Bløde løg

  • 4-6 mellemstore løg
  • olie og smør til stegning
  • 1 teske sukker
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!