Banana - 73 kcal in 100g
  73kcal
  Banana - 73 kcal in 100g

Pasta med svampe

En herlig let ret er pasta med svampe. Pasta er ikke mad der slanker. Der er mange kulhudrater i og du skal arbejde hårdt for at forbrænde de mange kalorier i en portion pasta. Forbered derfor ikke for meget – så spiser man ikke for meget.

Pasta med svampe kan laves af alle slags svampe. Så vælg derfor dem du allerbedst kan lide. I denne opskrift har jeg brugt almindelige champignon. De kan fås i alle forretninger der handler med grøntsager. Det er nemt at klargøre og tilberede champignons og så er de billige.

To ting er vigtige når du laver pasta. Pasta skal være kogt aldente og pasta skal serveres straks.

Sæt pasta til at koge. Når vandet koger skal pastaen koge ca 10-13 minutter –   hvis det er tørret pasta. Måske lidt mere måske lidt mindre. Det afhænger af kvaliteten af den pasta du har købt.

Når pastaen koger kan du stege løgringe i olie. Tilsæt champignon og lad det stege let gyldent. Tilsæt en sjat rødvin samt 2 tsk. koncentreret tomatpuré. Rør det hele forsigtigt sammen. Tilsæt 2 spsk. græsk yogurt og bland det forsigtigt. Tilsæt ekstra rødvin hvis soucen behøver det.

Når pastaen er færdig (aldente) hældes vandet fra. 2/3 af den skivede lufttørrede skinke blanders i pastaen. Hæld Pastasovsen sammen med pastaen og arranger med resten af skinken samt den grofthakket persille på toppen.

Serveres straks med eller uden tilbehør. Italienerne spiser gerne mange små retter. Denne pastaret kan fint bruges som en apetizer.

Pasta med svampe som vegetarret: Udlad skinke.

Indredienser:  ( 2 personer)

Pasta:

250 gr. pasta (gerne fuldkornspasta)

Pastasource:

 • 250 gr (1 bakke) Svampe (her champignon)
 • 1 stk løg (mellem størrelse)
 • 70-100 gr. lufttørret skinke
 • 2 tsk. tomatpuré koncentreret
 • 1-2 spsk. græsk yogurt
 • rødvin
 • olivenolie

Tilbehør:

 • Tomatsalat med frisk mozzerella og parmasanflager
 • friskbagt fluttes

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!