Lemon - 30 kcal in 100g
    30kcal
    Lemon - 30 kcal in 100g

Svinekoteletter

Svinekoteletter er en almindelig spise i Danmark,  men mange  mennesker tilbereder ikke svinekød med hjertet. Det er ligesom om mad med svinekød er noget man bare skal overstå.
Svinekød fås i mange kvaliteter og godt svinekød er god mad. Rigtig god mad. Svinekødet skal blot tilberedes rigtigt.

Svinekød i sær koteletter skal steges som man ville gøre i de store køkkener. Først på stegepanden for at brune dem af. Derefter skal de steges færdige i en ovn ved 200 grader. Så går det aldrig galt og kødet bliver saftigt og mørt.

Beregn 2 svinekoteletter til hver person. Én kan være nok, men 2 er bedre. Skal du passe på din vægt, så nøjes med at tilberede én kotelet per person. Brug lidt tid til at finde det bedste kød i supermarkedet. Det bedste er dog at gå til din slagter og bede om gode store håndskåret svinekoteletter. Så får du godt kød og din slagteren bliver også glad.

Tænd din ovn på 200 grader. Snit løg i ikke for tynde skiver og steg dem let gyldne. Når løgene er færdige lægges de i et ildfast fad. Svinekoteletterne steges på en varm pande 1-2 minutter på hver side til de er gyldne. Læg derpå koteletterne ovenpå de bløde løg og sæt det ildfaste fad i ovnen i 4-6 minutter alt efter hvor tykke koteletterne er. Hvis du steger dine svinekoteletter på denne måde –  så laver du mad som de bedste kokke i verden.

Brug fingertrykmetoden for at bestemme stegningen.

Serveres med kartoffel-tomat fad eller nye kartofler og et godt glas koldt øl.

Rør som her en dressing af græsk yogurt tilsat olivenolie og hvidløg. Det er godt til næsten alt kød og salater.

Ingredienser: (2 personer)

  • 4 stk Svinekoteletter
  • 2 stk løg, mellem størrelse
  • olie og smør
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!