Common walnut - 650 kcal in 100g
    650kcal
    Common walnut - 650 kcal in 100g

Flutes

Frisk Flutes – er nemt og sjovt at lave. Man får rigtig mange point af venner og gæster,  når man brilliere med friske varme flutes til suppen,  pastaen eller ostebordet. Alle burde lave deres flutes selv. De koster en formue hos bageren, smager bedre når man laver dem selv og selvtilliden er i top når man sætter de varme brød på bordet.


Hæld 4-5 dl lunken vand i en stor skål. Tilsæt 50 gr. gær og 2 teskeer sukke og og rør gæren ud heri-. Hæld halvdelen af melet i og rør godt med en ske eller i røremaskine. Tilsæt evt. lidt olivenolie og 1/2 spiseske salt. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt og ælt godt. Når dejen føles god og blød hældes den ud på bordet og deles i 4 dele. Dejen skal være blød og ikke klistre.

Rul 4 pølser og anbring dem på en bageplade med bagepapir og stil dine flutes til hævning i ca 20-30 minuter. Eller mindre hvis du ikke har tid. Tænd nu ovnen på 225 gr. gerne varmluft (200 grader). Når ovnen er varm og flutes er hævet,  pensles de på oversiden med et rørt æg tilsat lidt mælk og bages i ca 25 minuter. Når skorpen er fast og lyder hult når du banker på den med fingeren er dine flutes færdige.

Du kan komme groft salt på når de er penslet, der ser rustikt ud når de er bagt

Ingritienser:  (4 flutes)

  • ca 500 gram mel
  • 50 gram gær
  • ca 4-5 dl. vand
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 spsk salt
  • evt. olivenolie.
Print Friendly, PDF & Email

3 comments to Flutes

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!