Avocado - 160 kcal in 100g
    160kcal
    Avocado - 160 kcal in 100g

Nuddelsuppe med kylling og sikorie

Du skal prøve nudelsuppe og opdage at disse supper ligeså godt kunne have været en dansk opfindelse i stedet for at det nu var japanerne, kineserne eller nogle andre der opfandt denne simple med dejlige madret. Igen må jeg bukke i ærbødighed for min japanske ven og klampsportsmester Momiyama san,  der fik mig ind på sporet med de 1000 nudelsupper. Ja, 1000 fordi du kan varierer dine nudelsupper i en uendelighed.

I Japan hedder retten Ramen (der betyder nudler) og Ramewn i japan spises oftes på farten, som den måde vi spiser fastfood. Der hurtigt at spise, men tager lang tid at lave hvis man skal lave det fra bunden. Selve grundsuppen og der er 4 af slagsen – er en videnskab. Men du kan springe dette led over og bruge en (din egen) grundsuppe. Så minder det faktisk meget om fastfood. Men hvilken fastfood.

Du skal bruge en grundsuppe som for eksempel Basis suppe med kylling no.1 eller andre –  der så blandes med de ting du gerne vil have i. Denne Nudelsuppe med kylling og sikorie består også af gulerod og kartoffel samt nudler selvfølgelig. Mens basissuppen koger tilberede då de øvrige ingredienser.

Det særprægede ved Ramen er, at gerne kommer stegt flæsk eller flæskesteg som den af suppen, sammen med æg og andre ingredienser vi normalt i vores del af verden ikke ville blande sammen som det første valg. Men prøv det – det er fantastisk.

Sikorie og kartofler og nudler sættes til at koge hver for sig. Kartofler koger ca 12 min efter at vandet er kommet i kog og Sikorie skal koge ca. 6-7 minutter i saltet vand, nudler se kogetid på pakken. Den rå gulerod skæres i tynde strimler på langs og en sød rød frugtpepper skæres også i tynde lange strimler til pynt.

Når basis suppen er færdig – eller lavet i forvejen,  tages lidt rodfrugter fra suppen i en tallerken oven på nudler der ligger i bunden. Der suppleres med et par halve eller kvarte kogte kartofler samt det kyllingekød du vil spise. Tag kyllingekød fra benet og læg de samme med grøntsagerne. Kom nu suppe ved som du syntes,  men efter min mening skal kun den nederste halvdel af grøntsagerne dækkes. Pynt nu med strimler af gulerod og pepper og server evt. med hjemmelavet flutes.
Som vegatarret servers uden kylling.


Ingrienser:

tid. ca. 25 minutter (15 minutter hvis suppen er forberedt)

  • 500 gr. kartofler, skrællet
  • 2 stk sikorie salat (1 stk kan række til 2 personer)
  • 2 stk sammenfiltrede nudler, tørrede
  • Kylling – nylavet eller rester fra dagen før
  • strimler af gulerod og snackpeber
  • Basis suppe ( se Basis suppe med kylling no.1 )
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!