Banana - 73 kcal in 100g
  73kcal
  Banana - 73 kcal in 100g

Avocado med ingefær og jordbær

Der skal ikke meget til for at gøre avocado til en salat. Avocado i sig selv er så cremet og fuldstændig,  at man blot skal tilføre lidt for at fuldende salaten. Ingefær som en sirupsdressing er tricket der ændre avocado til salat. Min madblog kollega Mark Bittman,  fra The New York Times præsenterede mig for den rene Avocado salat med ingefærsirup og peanuts. Jeg tilførte de ristede og røgede mandler samt de friske jordbær som er en fest at få sammen med avocado og ingefær dressing (sirup).

Ingredienser:  (2 personer)

 • 1 / 3 kop ris eddike
 • 1 / 4 kop sukker
 • Salt
 • 2 spsk hakket eller revet skrællet frisk ingefær
 • kviste af koriander til pynt
 • 2 mellemstore eller store avocadoer, udstenede, skrællede og skåret i skiver
 • 4-6 store friske jordbær
 • 5-6 groft hakkede ristede salte mandler

            se omregning for cup

 

Kom vinæddike, sukker og 2 spiseskeer vand i en gryde og lad det langsomt varme op ved svag varme. Lad det småkoge til al sukker er opløst. Kom derefter det revede eller pressede ingefær i og lad det simre indtil det har en konsistens mellem vand og sirup. Rør ind i mellem så det ikke brænder på. Sæt det til afkøling til det er koldt. Dressingen kan godt holde i 2 dage.

Skær Avocado en i både og anret på en tallerken. Skær jordbær i skiver og anret ved siden af avocado skiverne. Hæld drissing over avocado og pynt med koriander stike og blade og afslut med at drysser groft hakkede mandler over.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!