Strawberry - 31 kcal in 100g
  31kcal
  Strawberry - 31 kcal in 100g

Tunmousse på ristet rugbrød

Tunmousse er en forårs og sommeret. Men,  den kan sagtens spises hele året.  Også folk der ikke spiser fisk,  spiser gerne en vellavet tunmousse.
Det er meget nemt at lave tunmousse,  men aboslut ikke slankende. Der skal normalt halv dele tun og halv dele smør –  så det med den slanke linje ska man glemme når man spiser tunmousse. Jeg laver selv tunmousse lidt mere humant.  Jeg bruger selv 1 del smør og 2 dele tun. Moussen bliver lidt tyndere,  men så skal den bare igennem køleskabet inden den anrettes umiddelbart før den skal spises. Så er der ingen der opdager,  at den ikke er lige så fed som originalen. I mange opskrifter serveres tunmousse ofte på risten hvidt brød. Jeg har eksperimenteret lidt og fundet ud af,  at frisk ristet groft rugbrød smager om ikke bedre. Der er noget med det rugbrød når man peper det lidt op.

Ingredienser: (forret til 4 personer)

Tid: 15 minutter.

 • 400 gr. tun
 • 250 gram smør
 • 2 spsk. creme fraishe
 • ca 1/2 tesk. sort pepper
 • ca 1 tesk. salt
 • citron
 • urter til pynt
 • brød

Tag smøret ud af køleskabet så det bliver blødt at arbejde med. Bland smør, tun og creme fraishe i en skål og rør med en gaffel eller et piskeris. Det skal blandes godt og det må ikke blive for tyndt. Bland evt. kun halvdelen af creme fraishe og vent med resten. kom saften af en halv citron i,  sort peper og salt i og rør det sammen med resten. Smag til med mere citron og salt. Server med det samme eller stil skålen i køleskabet til senere brug.

Rist det brød du ønsker at bruge,  men prøv nu ristet frisk rugbrød –  det smager fantastisk

Anret tunmoussen på en skive ristet rugbrød (eller hvidt brød) ca. 2 spisekefulde til en halv skive rugbrød. Man skal ikke fedtet med det gode pålæg. Pynt evt. med brøndkarse eller citronmelisse og en skive citron. Læg gerne et par halve tomater ved for syns skyld, men det behøves ikke. Det er ren staffage.

På billedet er der brugt citronmelisse og basilikum som pynt,  fordi jeg elsker basilikum.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!