Mango - 63 kcal in 100g
  63kcal
  Mango - 63 kcal in 100g

Pasta med laks og muslinger

Åh jeg bliver så glad bare jeg tænker på denne ret. Hjemmelavet pasta med stegt laks og panerede muslinger med baconstykker og flødedresset cinzano souce. Jeg er ikke sikker på at denne ret er speciel sund,  men usund er den heller ikke. Den hjemmelavede pasta tager altid kegler. Laksen, de panerede muslinger og de små baconstykker passer så fint til hinanden så det gør helt ondt. Og så er denne fløde dressede cinzano souce. Den er bare så lækker sammen med både pasta og fisk,  at retten burde være på menu kortet hos El Bulli Verdens mest berømte restaurant der ligger i Spanien. Den er i øvrigt lukket fra 31/8 2011.

Lav den hjemmelavede pasta først og læg den til hvile i ca. 30 minutter. Kom mel, æg og salt i en røreskål og pisk med elpiskeren til det er smuldredej. Kom lidt vand – lidt efter lidt indtil pastadejen er god at arbejde med. Steg bacon, laks og muslinger i denne rækkefølge i nyt olie hver gang. Smid det brugte ud. Bacon steges til det er gyldent og lægges til side. Muslingerne vendes i pisket æg og rasp og steges gyldne i olivenolie. Laksestykker steges i lige dele oliveolie og smør krydder med groftkværnet pepper. Stil panden til side med fisken på mens soucen og pasta tilberedes. Pasta til sidst. Cinzano soucen piskes sammen af cinzano og piskefløde mens det koger,  så soucen bliver luftig. Kom 1/2 dl. Cinzano 1/2 spiseske sukker, et drys salt og 1/8 del piskefløde i en kasserole. Pisk hele tiden så det ikke brænder på. Pasta strimler skal kun koge ca 1 minut. i saltet vand.

Anret nu retten med citron og basilikum blade og kom sourcen hen over den færdige ret med en ske. Drys evt. revet parmasan over og drik rødvin til. Velbekomme.

Ingredienser: (2 personer)

 • Pasta:
 • 2 cup mel
 • 3-4 æg
 • vand
 • Øvrige:
 • 2-3 stk laks
 • 150 gr. muslinger i lage (nettovægt)
 • 3 skiver bacon (håndskåret)
 • 1 æg
 • 1 citron
 • basilikum blade friske
 • Olivenolie
 • salt pepper

Pastadejen rulles til flade pandekaher (tyndt) og skæres i strimler med en skarp kniv på et meldækket bord.

Steg Bacon gyldne ved mellemvarme (de må ikke blive brændte)

Vænd muslingerne i æg og rasp

Steg de panerede muslinger gyldne i olie og smør

Steg laksestykkerne gyldne i olie og smør

Pisk soucen luftig mens det koger. Det må ikke brænde på.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!