Plum - 70 kcal in 100g
  70kcal
  Plum - 70 kcal in 100g

Pasta med chilikødboller i tomatsouce

Pasta med kødboller i tomatsovs er en klassiker i det italieske køkken — og i mit. Jeg elsker jo chili og har mit drivhus fyldt af tomat og chiliplanter. Det er ganske enkelt der man får mest ud af sit drivhus. Og når jeg laver kødboller til tomatsovsen –  ja så er der både stærk chili og godt med hvidløg i. Hedder det i øvrigt sovsen eller soucen hmm…… Vær ikke bange for at komme chili i maden. Chili øger forbrændingen og øger lysten til sex så……….. Og lav nu for søren din pasta selv,  det er det nemmeste i verden. Lidt mel, et par æg og lidt vand i en skål og så piske. Jeg er nødt til at fortælle,  at da jeg lavede denne ret gik alt galt. Mit køkken var revet ned fordi vores hus var under ombygning,  så al madlavning foregik på Webergrillen og et campingblus. Men det er helt utroligt hvilke madretter og gastronomiske skatte man kan frembringe på så ydmygt køkkenudstyr. Men det kan man.

 Lige som jeg var færdig med at lave chilifrikadellerne (kødbollerne) var gassen opbrugt i campingblusset. Jeg manglede at koge pasta og lave tomatsoucen og nu var gode råd dyre. Der var ingen anden udvej end at starte webergrillen. Det endte med at jeg brugte grillstarteren som kogeblus. Det virkede fantastisk, selvom varmen blev ekstrem høj.

Ingredienser:

Pasta

 • 2 cup mel
 • 4 æg (2 hele æg + 2 blommer)
 • en smule koldt vand
 • et fingerdrys salt
 • lidt revet parmasan

Kødboller:

 • 500 gram oksekød
 • 2 hele æg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 hel chili (med god smag)
 • 1/2-1 spiseske groftkværnet pepper
 • en skvat olivenolie
 • 1-2 spiseskeer mel

Tomatsouce:

 • 1/2 løg
 • 2-3 fed hvidløg
 • 1/2 skiseske friskkværnet pepper
 • olieveolie
 • 6 modne cherrytomater

Skær et halvt løg i små tern og svits i olivenolie sammen med ca 6 cherrytomater i halve eller kvarte og friskkværnet sort pepper og 2-3 fed hvidløg. Kom det hele op i den varme olie og lad det simre ved mellem til høj varme i ca. 5 minutter. Hæld 2-4 dl. vand ved under kogningen. Når det hele er varm kommes kødbollerne i og koger med til de er gennemvarme — så er det færdigt. Når soucen er færdig så koger du pastaen. Den hjemmelavede pasta rulles til tynde pandekager og skæres i fingerbredde strimler og koger i ca. 1 minut. Det er det gode ved hjemmelavet pasta –  det er hurtigt færdigt.

Derefter anretter du pasta og kødboller på en tallerken hælder souce på med en ske (så det ikke sprøjer ud over det hele) og pynter med 3-5 halve cherrytomater og frisk basilikum og forårsløg. Brug gerne meget basilikum,  det giver en fantastisk smag.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!