Peach - 60 kcal in 100g
    60kcal
    Peach - 60 kcal in 100g

Sardin med oregano og citron

Første gang jeg fik denne ret serveret,  var det som en lille forret sammen med tzatziki,  brød og glas tørt koldt hvidvin på en lille Ø i det Ægæiske Hav. Det var himmelsk –  og det fede sammen med citron og det krydrede gjorde at varmen var nemmere at holde ud. Og måske er det her den 7. smag ligger.  At man får disse retter serveret i 35 graders varme,  høj sol og med sand mellem tæerne. Jeg ved det ikke –  men ofte smager retterne bedre på feriestedet end når man selv laver dem,  hjemkommet efter ferie og begyndt på arbejdet. Men,  jeg vil dog sige,  at sardiner med citron salt og pepper er stadig en god spise og der skal være godt med olie på fisken. Sådan er det bare. Og kom så i gang ,  med at spise mere fisk. Fisk er sundt –  meget sundt og så er det billigere end du tror. Men der er jo ben i. Ja,  der er ben i og hvad så. Gå nu bare til den og overskrid nogle grænser.

Ingredienser: (2 personer)

  • 5-6 store sardiner
  • 1 stk citron
  • 1 dl. olivenolie
  • frisk oregano og basilikum

Skær hovedet af de rensede sardinerne (kan godt laves med hoved på) og læg dem i et fad med citrinskiver imellem fiskene. Kun ét lag i fadet. kom oilivenolie og revet citronskal over fiskene sammen med hakket oregano og basilikum, salt og pepper. Bag fiskene i ovn i ca. 30 minutter ved 200 grader. Check hvornår fisken er mør. Når fiskekødet let skiller fra benet er fisken færdig. Server med det samme med ristet brød.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!