Grapefruit - 48 kcal in 100g
  48kcal
  Grapefruit - 48 kcal in 100g

Flæskesteg med saltkartofler og appelsin salat

Flæskesteg med saltkartofler og appelsinsalat –  vi er fuldstændig tossede med flæskesteg stegt i Webergrillen. Flæskesteg er vel en af de store danske nationalretter – og så må flæskesteg stegt i Webergrillen også være en nationalret. Danmark er et af de lande hvor der er solgt flest Webergrill regnet efter indbyggertallet. Der er snart ikke en matrikel hvor der ikke står en grill og flere og flere af disse grill er beregnet til at grille m ed låget lagt på. Og når grillen bruges med låget sådan som Webergrillen er designet til, så sker der mirakler med maden.

Flæskesteg med saltkartofler og appelsinsalat er perfekt når man skal have gæster. Flæskestegen  skal bare ind og stege under låget med fuld skrue i ca. 70-90 minutter alt efter størrelse på stegen. Saltkartoflerne koges på forhånd halvt færdige og står i vandet. Kartoflerne lægges i en foliebakke otg sættes påm grillen under låget i ca. 30 minutter. Man kan også lægge kartoflerne direkte opå grillristen,  men så skal man holde øje med dem,  at de ikke bliver brændte. Skallen skal nok blive sprød.

Appelsinsaleten er nem. Skær tynde strimler af rødkål og bland med Iceberg blade der bare er revet i store stykker. Skær appelsinstykker uden skrald og bland med salat og rødkål. hæld presset appelsin hen over. Kom ristede pinjekerner eller ristede hakkede mandler på som pynt. Jeg syntes ristede saltede mandler er bedst

Server hvidløgsdressing til lavet af græsk yogurt bandet med hakket frisk hvidløg, olivernolie og salt tilsat revet agurk eller små stykker agurk skåret i tern.

Ingredienser (4. personer)

 • 1 1/2 – 2 kg Nakkekam med svær
 • 600 gr. små kartofler med skræld
 • 1/4 rødkål
 • 1/4 Iceberg
 • 4 store appelsiner
 • 150 gr. pinjekerne eller ristede salte mandler
 • Olivenolie
 • salt
 • pepper

Tips til stegen:

 • Skil alle svære fra hinanden med en skarp kniv, skær helt ned gennem fedt til kødet,  gå alle svære igennem.
 • Gnid groftkværnet pepper og rigeligt med salt ind mellem sværene så der også ligger salt oven på sværen når den sættes på grillen eller i ovne

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!