Prune - 310 kcal in 100g
  310kcal
  Prune - 310 kcal in 100g

Stegt flæsk med persillesovs – i ovn

Stegt flæsk med persillesovs – er en af de helt store klassiske danske madretter.
Man må ikke gå på kompromis – det skal laves som det altid er blevet lavet,  stegt på panden i smør, godt med persillesovs og kartofler der kan suge sovsen – mumsfillibaba.
Jeg vover dog pelsen og forsøger at indføre Jer i den sundere afdeling for fede madretter. Stegt flæsk tilberedt i ovn uden brug af fedtstoffer, andet end det der er i flæsket.
Der er intet som stegt flæsk med persillesovs en sensommerdag med lidt køllig luft og regn i horisonten. Men, for min skyld kan man da spise stegt flæsk med persillesovs hele året. Det er dog ikke en af de madretter der slanker.

Lav et ovnfast fad med kartoffelstykker, gullerodstykker og stykker af broccoli. Hæld alle grøntsagstykker i en plastpose (frysepose 10 ltr) kom en smule olivenolie ved og ryst det hele så olien fordeler sig til alle stykker. Kom det hele i det ildfaste fad og sæt det nederst i ovnen.

Skær flæsket ud i stykker og læg det på en rist i ovnen over grøntsagerne og srtil ovnen på 200 grader. Vend flæsket et par gange under vejs og lad det stege ca. 30-40 minutter. Men hold øje med det. Når flæsket er færdigt – er grøntsagerne også klar.

Lav persillesovsen mens det hele steger. Kom en klat smør i en gryde og varm det op til smøret er smeltet. tilsæt 1-2 spisekeer mel og rør godt med et piskeris. Når du har en melbolle kommes kogende vand på til du har en sovs. Rør godt mens det koger, men skru ned så det ikke brænder på. Kom gerne mælk i også det giver en bedre smag. Når sovsen har den konsistens du gerne vil have, ikke for tynd og ikke for tyk, smages til med salt og pepper samt rigeligt med hakket persille.

Ingredienser (2 personer)

 • 1 lille ribbensteg
 • 300 gram kartofler
 • 4-5 gullerødder
 • 1/4 broccoli
 • stort bundt persille
 • 20 gram smør
 • 2 dl. vand / mælk
 • salt og pepper
 • lidt Olivenolie

 

Stegt flæsk lavet på denne måde i ovnen – er sundere og smager fuldt ud lige så godt som stegt flæsk lavet på pande.

TIPS: Sæt evt. grill på stegningen de sidste 3 min. vend flæsket en gang og hold øje – så bliver flæsket lige så sprødt som i gamle dage.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment to Stegt flæsk med persillesovs – i ovn

 • Det er ikke mindre fedtholdigt end stegt på panden.
  Kød af denne slags suger ikke fedt til sig (det gør hakket kød f.eks.), så det ville ikke engang rigtigt suge fedtstof, hvis nogen kunne finde på at putte fedtstof på panden ved pandestegning.

  Flæsket indeholder det fedt, det nu indeholder. På panden bliver det hældt ud – i ovnen drypper det ned i bunden.

  Den eneste måde, hvorpå man kan få det mindre fedtholdigt er, hvis man steger det meget længe, så mere fedt bliver stegt fra.
  Men uanset, hvordan man tilberede denne ret, så er fedtprocenten tårnhøj. Og det smager skønt!
  Sådan er det altså 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!