Papaya - 39 kcal in 100g
    39kcal
    Papaya - 39 kcal in 100g

Lyst brød – den hurtige

Dette hurtige brød er et godt brød der kan varieres alt efter om man ønsker et lyst fint morgenbrød eller et grovere madbrød. Ca. 2 timer med det hele og det er jo hurtigere end det langtidshævede brød der tager 3 dage. Smagen er da så også til forskel, men dette brød er udemærket. Jeg bager det selv tit. Prøv også at lave dette brød og tilføj tørret timian og rosemarin samt en god svat pernod (2-3 cl.) samt salt på skorpen inden bagning. Så får du et fantastisk madbrød der tager kegler.

Kom 5 dl. lunkent mælk (evt. halv vand) i røremaskinen, sammen med 50 gr. gær og ca. 450 gr. hvedemel, en teske sukker og en halv spiseske salt, 100 gr. smeltet smør eller olie. Rør det sammen til en god dej og lad det hæve i en skål i ca. 1 time. Form et brød og lad det efterhæve 30 minutter på en plade med bagepapir.

Bag det nu ca. 30-40 minutter ved 200-210 grader. Det skal lyde hult når man banker på skorpen.

Det smager bedst nybagt, men er også fremragende flere dage efter også som ristet brød.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!