Apple - 50 kcal in 100g
  50kcal
  Apple - 50 kcal in 100g

Krebinet med stuvet hvidkål og rødkålsslaw

Vintermad er også kåloplevelser.
Den danske kål ligger nu i sprudlende bunker alle steder til lave priser. Det er nu kålen skal købes, tilberedes, gemmes eller spises. Kål er sundt – meget sundt.
En sikker vinteret er krebinetter med stuvet hvidkål. Det er en herlig ret og en gammel dansk ret. Jeg kan huske denne ret fra hele mit liv. Kål lugter lidt af prut når man tilbereder den, men smagen er vidunderlig bittersødt cremet i en god stuvning.
I denne variation er retten piftet op med en appelsinmarineret rødkålsslaw med stykker af æbler i creme fraishe.
Serveret med en god øl eller et godt glas rødvin er det en perfekt middagsret efter en dag i haven eller skoven.

Ingredienser: (2 personer)

 • 350-400 gr. gram flæskesmåkød (hakket svinekød)
 • 1 æg
 • 100 gr. rasp
 • 1/4 stort hvidkålshoved
 • 3 dl. fløde 38%
 • 1-2 dl. mælk
 • Muskatnød
 • 2-3 teske hvedemel
 • 200 gr. smør eller margarine
 • 4 blade af rødkål
 • 1 æble
 • 1 stor appelsin
 • 2 spiseskeer creme fraishe
 • eddike
 • salt, sukker og pepper.

Der skal laves 3 hovedting til denne ret. Krebinetter – stuvet hvidkål – appelsinmarineret rødkål med æble.Organiser arbejdet så er det nemt.

Start med at snitte fine strimler af rødkål. Læg de skøllede blade oven på hinanden og skær fine tynde strimler med en skarp kniv. Skær et æble i små stykker med skræld og kom det i en bøtte med låg sammen med 2 dl. æbleeddike, sagten af en hel stor appelsin, 1-2 teskefulde sukker og et nip salt. Sæt låg på og lad det marinere på køkkenbordet. Røst det om ind i mellem når du kommer forbi bøtten.

Sæt en gryde over med vand og lad det koge op. Snit hvidkålshovedet i mindre (små) stykker. kom et par drys salt i vandet og hæld det snittede kål i det kogende vand. Det skal koge ca 10 min. eller til kålstykkerne er kogte men stadig har lidt bid.  Når kålen er færdig hældes det i en sigte der sættes til afdrypning i vasken. med et klæde over.

I ventetiden mens kålen koger, former du 2 store krebinetter af det hakkede svinekød. Det bedste er store krebinetter, det holder bedre på saften i kødet når det steges. gør en dyb tallerken klar med et pisket æg og en dyb tallerken med rasp.

Når kålen er kogt og sat til afdrypning. varmes en pande op og der kommes godt med smør på. Nu vendes krebinetterne en efter en i først pisket æg – derefter i rasp. Krebinetterne steges ved mellem varme på panden.

De er færdige-kontrollen – når der kommer klar kødsaft fra bøffen når du prikker med en gaffel.

Sæt nu panden med krebinetterne lidt tilside, de vil holde varmen på pan den.

Kom 100 gr. smør i en gryde, når smøret er smeltet tilsæt 2 teskeer mel og rør kraftigt til det er fordelt. Kom nu 3 dl. fløde og 1 dl. mælk i gryden og rør godt så det ikke brænder på, Når det har kogt op skrues ned for varmen. smag til med salt pepper og muskatnød og hold dig ikke tilbage med at rive nok muskatnød, det smager fremragende. Nu kommes den kogte kål i gryden  og det hele varmes op ved svag varme. Krebinetterne varmes også nu op på panden.

I mens laves Rødkålsslaw’en færdig. Rør 2 spiseskefulde creme fraische sammen med 2 fed hakket hvidløg . Tag rødkål og æblestykker op af marinaden og rør det sammen med creme fraischen.

Nu kan du anrette og servere et herligt vintermåltid. Server en god kold øl til retten. Et godt glas rødvin går også an. Velbekomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!