Grapefruit - 48 kcal in 100g
    48kcal
    Grapefruit - 48 kcal in 100g

Stegt and – langtidsstegt

Stegt and skal tilberedes som “langtidsstegt” – og langtidsstegning tager lang tid, men bliver super godt.
Der er ikke så mange faldgrubber. Det er sådan set bare at køre på.
Langtidsstegning er som ordet siger – at man steger i lang tid. Man steger ved lavere temperatur og kødet får derved længere tid til at udvikle sig og blive mørt på den rigtige måde. Og uanset hvilken and du har købt – dybfrost eller fersk – økologisk eller traditionel – så bliver resultatet altid godt.
Til traditionel and høre der hvide- og brune kartofler, rødkål evt. asier og en god sovs.

Start med at klargøre anden. Rens den for indmadsrester i skroget. Fyld derpå anden med svesker og æbler og luk anden med 2-3 kødnåle i begge ender. husk at drysse med salt også indvendig inden æbler og svesker pyttes i. drys og gnid fuglen udvendig med godt med groft salt evt. iblandet lidt groftkværnet pepper.

Nu starter du stegningen i ovnen på 160 grader. Læg fuglen på brystet og steg i ca 30-40 minutter. Vend nu fuglen hæld vand i en bradepande under fuglen og steg videre. Man behøver ikke vende fuglen mere. Nu steges i ca 3 timer og 30 minutter. Man plejer at sige 1 time pr. kilo. Vælger man at stege ved lavere temperatur, skrues varmen ned eks. 6 timer ved 125 grader. Igen alt efter ovnens kapacitet. Derfor skal du lære din ovn at kende ved at prøve dig frem. Skriv ned hvad du gør så kan du sammenligne dine resultater.

Var der hjerte og lever med fuglen, så læg dette i bradepanden sammen med vingespidserne og snit et par gulerødder og en porre og læg også dem ved i vandet. Det giver en fantastisk stegesky til sovsen. Men husk at fylde vand på med jævne mellemrum.

Ca. 30 minutter før anden er færdigstegt tages stegeskyen ud og gemmes til sovsen eller hældes op i grundsovsen. Anden steger færdig uden vand. Tag anden ud af ovnen og lad den hvile på køkkenbordet i 15-20  minutter med et klæde over inden den parteres med kniv eller saks.

Ingredienser:

  • 1 stk and ca 3200-4000 gram
  • 2-3 syrlige æbler
  • 1 pose svesker
  • salt og pepper og vand
Print Friendly, PDF & Email

2 comments to Stegt and – langtidsstegt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!