Watermelon - 23 kcal in 100g
    23kcal
    Watermelon - 23 kcal in 100g

Havregrød med rosiner, mandler og mælk

Havregrød forbinder jeg med mine ophold på landet som barn og teenager hos familien i Benslev på Sydsjælland. Hos Edit og Johannes stod den på havregrød hver morgen med smørklat sukker og frisk malket komælk, der dog lige havde været igennem køleskabet så det var koldt og dejligt. Mere sundt og naturligt bliver en morgenmad vel ikke. Nå ja, man tænkte ikke så meget på brugen af sukker i stor stil på landet i 60’erne og 70’erne – eller i byerne for den skyld. Men råvarene skulle være friske og helst fra egen mark og avl.
Havregrød er hamrende nemt at lave og kan dresses op med mange forskellige ting som æblestykker, abrikos, mandler, rosiner, sukker, smørklat, mælk og meget andet. Den havregrød jeg har lavet her er med hakkede mandler, store rosiner, akaciehonning og soyamælk. Havregrøden er således helt uden animalske produkter og sukker. Havregrød kan jo også bare serveres med sukker og mælk og en smørklat hvis der skal være fest.

Hæld 2 kopper vand i en kasserolle og bring det i kog. Tilsæt 1 kop havregryn og rør rundt mens det koger op. Lad gryden koge i få minutter mens du røre grøden så den ikke brænder på. Når grøden er sammenn hængende og hænger på røreskeen er den færdig. Salt tilsættes og røres i grøden når den er færdigkogt.

Server grøden varm med sukker mælk og evt. en klat smør. Du kan toppe grøden på mange forskellige måder og du kan jo finde din helt egen lækre favorit topping.

Havregrød siges at have helt fantastiske egenskaber i forhold til sundhed og sygdomme. Faktisk anbefaler man mennekser med type 2 diabetes at spise havregrød hvor morgen – dog uden sukker. Når havregryd koges frigives forskellige stoffer som menes at styrken kroppen egen produktion af insulin. I hvertfald er der lavet eksperimenter hvor man kunne se, at  blandt de diabetes patienter der spiste havregrød, der kunne man nedsættes deres medicinforbrug i forbindelse med at regulere symptomerne på sygdommen.

Ingredienser: (1 person)

  • 2 kopper vand
  • 1 kop havregryn
  • salt
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!