Avocado - 160 kcal in 100g
    160kcal
    Avocado - 160 kcal in 100g

Æg med tabasco – en stærk morgenmad

Sund morgenmad er mange ting og kan sikkert også diskuteres. Og om morgenmaden så også er dagens vigtigste måltid er der også sat spørgsmålstegn ved. Brug din sunde fornuft – den holder hver gang.
Hvad har du behov for om morgenen og hvad gør dig glad og fyldt med energi. Det er det vigtigste ved morgenmaden. Nogle mennesker kan slet ikke spise mad om morgenen, mens andre skal have det helt store udtræk. Sådan er vi så forskellige.
Selv har jeg behov for morgenmad, inden jeg giver mig i kast med dagens opgaver og jeg spiser gerne grød, kaffe og brød samt denne ret – røreæg med tabasco og ristet brød. Det giver starten på dagen et boost og  jeg bilder mig selv ind, at også kroppens forbrænding for en skolvfuld kul og sættes i vejret.

 Ingredienser til røreæg: (én person)

  • 2 stk. hele æg
  • en skvat mælk eller vand
  • 5 gram smør

 

Røreæg er nemt og hurtigt. Et eller to hele æg slås ud i en røreskål og piskes sammen med en smule mælk eller vand. Fløde er også godt, men er mere usundt. Pisk med en gaffel så får du et rustikt udseende røreæg. Kom æggemassen på en varm pande med en smule smør. lad det stege på panden i ca 15 sek. til det begynder at blive stift. Rør derefter forsigtigt og vend æggemassen, indtil den er stivnet – men ikke brændt på.  Hæld røreægget på et tallerken og stænk tabasco over med rund hånd.

Rist i mens et stykke groft brød eller rugbrød – der spises til uden smør.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!