Papaya - 39 kcal in 100g
  39kcal
  Papaya - 39 kcal in 100g

Torskelever på rugbrød – en vitaminbombe

Går du og skranter og godt vil have et boost af vitaminer – så skal du sætte tænderne i et stykke smørrebrød med Torskelever, radiser og forårsløg – selvfølgelig på dejligt hjemmelavet rugbrød. Torskelever på rugbrød er en af mine favoriter og jeg er helt med på, at jeg nok ikke har mange tilhængere til dette smørrebrød. Men det virker for mig – og jeg håber du en dag vil prøve at spise et stykke smørrebrød med torskelever.

Torskelever er lagt for had af mange af forskellige grunde som jeg ikke skal hvirvle op her. Og ja – Torskelever har en særpræget smag hvis man er nybegynder ud i denne herlige fiskespise. Og ja – du har glæde af smagen af torskelever flere timer efter at du har spist torskelever. Men når det er sagt, er det også på sin plads at fortælle, at torskelever høre til blandt de mest vitaminrige fødevare du kan spise.

Så, selvom at torsk er et eksempel på en mager fisk, har torskelever altså et meget højt fedtindhold og er rig på de sunde enkeltumættede fedtsyrer samt omega 3 fedtsyrer – vi ikke kan få nok af. Torskeleveren har tillige et meget højt indhold af A-, D-, E-, og B12- Vitamin. Indholdet af  A-vitamin er dog så højt, at gravide ikke bør spise torskelever eller torskelevertran.

Ingredienser:

 • 1 stk rugbrød
 • ca 70-100 gr. torskelever i olie
 • 1 stk radisse
 • 1 stk forårløg
 • salt og peppe

Tag stykkerne af torskelever op af olien og lad det dryppe af. Fordel derefter torskeleveren på rugbrødet og er du ikke nybegynder kan du også hælde fiskeolie ud over brødet. Ellers skal du bare pynte med skiver af radisse og forårsløg samt krydre medgroft salt og pepper. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments to Torskelever på rugbrød – en vitaminbombe

 • Leif Buch-Andersen

  Har ikke smagt din version, men lever, olie, saften fra en lime, salt og peber på rugbrød smager godt og giver ikke mig nogen form for efterhilsen:-)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!