Mango - 63 kcal in 100g
    63kcal
    Mango - 63 kcal in 100g

Stærk frikadelle, feta, radise, sødt og surt

Isbryder – et stykke smørrebrød i februar, når foråret bryder gennem jordskorpen og titter frem i sneen.
I Danmark har smørrebrød navne; som dyrlægens natmad. Hos den kendte smørrebrødsjomfrue Ida Davidsen, kan man få opkaldt et stykke smørrebrød efter sig; “Preben Elkjær”, “Ritt Bjerregaard”, “Lotte Heise” m.fl.  Jeg ved ikke rigtigt hvad dette stykke smørrebrød kommer til at hedder. Men, lige nu kalder jeg det “Isbryder”.

Hvorfor? Jeg blev overvældet af længsel efter sol og afgrøder i haven – og pludselig havde jeg lavet dette stykke smørrebrød.
Dorthe Chakrevarty – en blogkollega – opfordrede til at læse Havenyt på nettet helt gratis, hvis man ikke allerede havde et abonnement. Jeg fulgte hendes link sendt på Twitter og befandt mig i næste øjeblik midt i køkkenhaven. Sådan lidt imaginært. Det gik direkte i mundvandet og endte med dette stykke smørrebrød med sødt, surt, stærkt, blødt, kerner, rodfrugter, syltede afgrøder og frisk rugbrød.
Dit link med Twitter var som sendt fra himmelen Dorthe; jeg sidder netop og planlægger årets afgrøder og ikke mindst en lille udvidelse på The Cooking Affair med madafdelingen fra haven.
Mit nye smørrebrød blev rigtig godt. Det pirrede alle mundens sansesteder herligt og dejligt på sådan en trist grå dag midt i ugen; midt i februar.

Et stykke frisk rugbrød med smør. Læg skiftevis skiver af din krydrede chili oksefrikadelle og tynde skiver feta, pynt med tynde skiver af radise og solbærgelé og giv et par hele radiser og syltede asier til.

Ingredienser:

  • 1 skive friskbagt rugbrød
  • 2 stærktkrydrede chili frikadeller af okse
  • 1-2 tynde skiver feta
  • 3 mellemstore radiser
  • 2.-3 stykker syltede asier

Brug nu rigtigt smør – ikke margarine eller andre efterkrigsprodukter. Det var en anden blogkollega Malou Rotvel Pagh der landede et spark lige i skridtet på mig. Ikke fordi jeg ikke bruger “rigtig” smør, men fordi den fane skal højt på barrikaden og der skal den blive. Min egen mor sagde til mig; “Der er få ting, der har en ren smag og dem skal man bruge og hylde. To af dem, er godt smør og fløde”. Hun lærte mig også, altid at holde kvaliteten over alt andet. Det gjorde hun selv også om livet; indtil hendes eget ophørte.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment to Stærk frikadelle, feta, radise, sødt og surt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!