Ananas - 33 kcal in 100g
    33kcal
    Ananas - 33 kcal in 100g

Hjemmelavet flæskestegssandwich

 

Hjemmelavet flæskestegssandwich – så bliver det vel ikke bedre. Og efter en bytur eller en god fest er det ren medicin. Jeg tror at flæskestegssandwich er noget af det man ser mere og mere, efter at Webergrillen er blevet standard i mange danske villahaver. Pulled Pork og så serveret mellem to halve burgerboller som natmad – så er der dømt fed fest. Men flere og flere har også lært at flæskesteg kan serveres som andet end søndagsmiddag på landet med hvide kartofler, rødkål og brun sovs.
Sådan fik jeg det som barn og op gennem livet. Hjemme såvel som når vi var hos familien på landet – fik vi søndagsmiddagen skiftevis som flæskesteg eller som kyllingesteg med hvide kartofler, agurkesalat og brun sovs. Lad mig bare sige det med det samme, så den ting er på plads. Jeg elsker det stadig på den gammeldaws måde. Men flæskesteg er også så meget andet.
En af de andre måder er som flæskestegssandwich med rødkål og agurkesalat i en hjemmelavet burgerbolle. Det er godt for sjov og til havefesten eller gårdfesten. Men, det er også godt mod tømmermænd dagen efter.

Flæskestegen behandles med omhu og respekt. Hvis stegen har stået i køleskab, så tag den ud så stegen ikke er kold når den sættes i ovnen. Sørg for at efterridse sværen. De fleste slagtere ridser ikke stegen godt nok. Tag en skarp kniv og skær alle sværene fri af hinanden og gerne halt ned gennem fedtlaget. Gnid rigeligt salt ind i sværen og drys med groftkværnet peper eller sæt pepperkorn mellem sværene samme med laurbærblade.

Steg flæskestegen ved 200 grader i ca. 1 1/2 – 2 timer eller mere afhængig af stegens størrelse. Brug helst et stegetermometer så er du helt sikker på at stegen har den rigtig temperatur for at være færdig. Har du tid så langtidsteg ved lavere temperaturer. Det giver en endnu bedste flæskesteg. Husk at kælde vand i bradepanden – dog først efter ca 30 minutters stegning.

Når stegen er sat i ovnen passer tiden med at du laver dine hjemmelavede burgerboller. Brug The Cooking Affairs opskrift på hjemmelavede burgerboller.

 

Der er lige nogle ting der er vigtigt at vide ved stegning af flæskesteg.
Man har tidligere sagt at flæskesteg først er færdig når kernetemperaturen er 80 grader. Det har man sagt for at være sikre på at alle evt. bakterier var slået ihjel. Men stegeksperter anbefaler faktisk at flæskesteg bliver bedst når kernetemperaturen er 62-65 grader; så er kødet mest saftigt. steger man videre bliver kødet kun mere tørt.
Men – stikker man et stegetermometer i svinet så kan bakterierne finde ind i stegen udefra og så skal man op over de 75 grader i kernetemperatur.
Steger man ribbensteg skal stegen stege i længere tid fordi der er mere bindevæv i ribbensteg. Og ribbensteg kan bedre tåle højere temperaturer end svinekam kan.

Personligt har jeg ikke noget mod at flæskesteg er tørt i kødet, men så skal temperaturen sættes ned og der skal steges lidt længere.

Og en ting til. Husk at lægger porrer, gulerødder og æblestykker i bradepanden hvis du også skal lave sovs til stegen og kom vand ved hele tiden. Dog først når stegen har stegt ca. 30 minutter. Det giver fantastisk stegemøf.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!