Grapefruit - 48 kcal in 100g
    48kcal
    Grapefruit - 48 kcal in 100g

Biksemad med spejlæg – restemad

På dagen hvor Noma blev “snydt” for sin 3. Michelin stjerne, men 4 nye restauranter i Hovedstaden fik stjerner; syntes jeg  Biksemad med spejlæg lavet på rester må være på sin plads. Og stort tillykke til alle de glade kokke med nye spejlæg i kokkehuen. Danmark har nu 13 restauranter i den franske Michelin Guide og 14 stjerne i alt. Fantastisk.
Biksemad med spejlæg er på sin plads, fordi det er indbegrebet af restemad. Det er en typisk ryd op i køleskabet middag og det er en rigtig god måde at lave mad på for at begrænse spild af mad. Og så får det også lige Michelin stjerne hysteriet ned på jorden igen.
Tænk lige over dette: Danskerne smider 540.000 ton mad ud hvert år. Det koster ca. 16 milliarder kroner – det er 16.000 millioner kroner. Mit gæt er, at en dansk familie ville kunne leve en hel uge af hvad der er i køleskabet på en tilfældig dag – hvis de ville og tænkte sig lidt om. I stedet slæber vi hjem i bæreposerne og smider det meste væk igen. Stop spild af mad – er et besøg værd.
Biksemad skal selvfølgelig spises med frisk rugbrød og Worchestershire souce.

Ingredienser: (2 personer)

  • 6-8 Kartofler fra middagen dagen før
  • rester fra flæskestegen der ikke blev brugt til flæskestegsandwich
  • 2 stk gulerod
  • smør og olie til stegning

Skær kartofler og gulerod i passende stykker og steg det gyldent i smør og olie. Skær flæskestegen i passende stykker og steg det med. Det skal stege ved mellem varme i ca 10 minutter. Læg det hele i et fad.

Slå 4 æg ud på den varme pande og steg æggene til hviden er helt stiv og blommen stadig blød. Læg spejlæggene oven på kartoflerne og server med det samme.

Server frisk rugbrød og worchestershire souce til. (udtales: wuster souce)

 

Print Friendly, PDF & Email

3 comments to Biksemad med spejlæg – restemad

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!