Kumquat - 61 kcal in 100g
  61kcal
  Kumquat - 61 kcal in 100g

Bruschetta og pasta

Oh forår, oh sommer, oh Italien, oh det dejlige friske køkken med sjæl og hjertevarme. Sådan er det at tilberede og spise et måltid som dette. Brød med hvidløg, tomat, basilikum og olie samt enkelt pasta med krydret oksespegepølse og ost og basilikum. Enkelt, simpelt og delikat. Det oser af varme og sydens sol – der er ikke så meget andet at sige til det.
Godt brød og friske tomater så kommer man langt. Men, faktisk kan du lave disse herlige hvidløgsbrød med alt slags brød. Så, når brødet er ved at blive lidt tørt, laver du bare bruschetta ud af det. Udnyt alt dit brød og alt din mad i stedet for at smide det ud. Ok, fugle skal ha lidt brødrester men mest fuglefrø og hønsene skal have rester fra det grønne køkken – men ellers …
Duften og smagen af basilikum, hvidløg, varm ost, olivenolie på brød og pasta  får kroppen til at skælve lidt, som når solens stråler om sommeren har leget med din nøgne krop og du bliver vild.

Ingredienser:
Bruschetta

 • 4 skiver brød
 • 2-3 tomater
 • 2 fed hvidløg
 • Frisk basilikum, chili, pepper, salt og olivenolie.

Skær 2-3 tomater i små stykker med en skarp kniv og hak dem mindre med kniven og kom det i en skål. Hak friske basilikumblade i mindre stykker eller riv dem med fingrene og bland dem med tomaterne. Hak 2 fed hvidløg og bland det i; sammen med olivenolie, et drys salt og lidt hakket chili. Rør blanding sammen og fordel tomatblandingen på 4 skiver  hvidt brød. Bag dem på bagepapir i ovnen i ca. 12-15 minutter ved 200 grader.

Ingredienser:
Pasta

 • 150 gr. groft pasta
 • 5-6 skiver krydret oksespegepølse
 • 2 skiver gouda ost
 • vand, salt, olivenolie

Kog pastaen i kogende vand med lidt salt og olivenolie, vandet skal bulderkoge. Mens pastaen koger skæres okspegepølsen i tynde strimler og osten skæres ligeledes i små tern.

Når pastaen er kogt aldente, hældes den i en sigte så vandet kan løbe fra og hældes tilbage i kogegryden sammen med en smule oilie, spegepølsen og osten. Hold lidt ost tilbage til at toppe retten med. Bland pasta, pølsestrimler og ost let sammen og kom det i et pænt fad. Top pastaen med groft revne basilikumblade og stykker af osten.

Hvorfor skal fadet være pænt; “det skal det bare”.
Italienerne elsker deres køkken, de elsker skønhed og de elsker skønne råvarer. Derfor skal vi lytte til dem og gøre dem kunsten efter – så bliver nydelse endnu bedre.

Bruschetta og pasta kan serveres sammen eller hver for sig – du bestemmer.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!