Papaya - 39 kcal in 100g
  39kcal
  Papaya - 39 kcal in 100g

Remoulade souce

Hjemmelavet remoulade souce med løg, æbler og creme fraiche er himmelsk til nylavede fiskefrikadeller eller nystegte rødspættefileter og den er slet ikke så usund som man skulle tro.
I mange opskrifter kan man læse, at remoulade laves med mayonnaise. Brug ymer, yogurt eller creme fraiche istedet, så har du allerede taget 50 % af fedtstoffet ud af retten. Og kan spise remoulade soucen med god samvittighed.
Remoulade er jo noget typisk dansk, vi spiser på en hotdog, til fiskefileter og på spejepølse. Ja, er remoulade nu også så dansk som vi tror. Hm… nej og jo. Der er mange meninger om det – og det er en af de ting jeg også holder af ved det at lave og forstå mad. At de samme ting, ofte er meget forskellige alt efter hvilken del af verden vi lever i. Eller om man f.eks. er fra byen eller fra landet.
Denne remoulade souce er lavet med hakkede løg og æble, creme fraiche, færdig remolade, salt, pepper og chiliolie. Så dette er den hurtige remoulade souce.

Remoulade eller remoulade er en kold gul sovs af mayonnaise tilsat fx pickles, gulerødder, kapers og små stykker syltet agurk. Sådan laver man den ofte i Danmark.

Der findes mange variationer rundt om i verden af remoulade souce. I frankrig f.eks. er der selleri i. Og i det sydlige USA i Cajun køkkenet omkring Louisiana laver man remoulade soucen med sennep, paprika, hvidløg og cajunkrydderier.

Ordet optræder første gang på skrift i Danmark i 1853. Der er flere teorier om ordet remoulades oprindelse; men ordet stammer sandsynligvis fra fransk “rémola”, en slags radise. På fransk optræder formen “remolade” første gang skriftligt i 1740, og som “remoulade” i 1746, mens en tidligere form “ramonache” går helt tilbage til det 16. århundrede.

Remoulade souce
 
 
Remoulade souce til 2 personer
: Souce, tilbehør
Ingredients
 • 2 spsk tern af løg (små tern)
 • 2 spsk tern af æble (små tern)
 • 2-3 spsk creme fraiche
 • 1½ spsk færdig remoulade
 • ½ tesk chilie olie
 • salt og pepper
Instructions
 1. Hak et løg i meget små tern
 2. Hak ½ æble i meget små tern
 3. Hæld løg- og æbletern i en skål
 4. Kom creme fraiche og remoulade i og bland med en ske
 5. Smag til med chili olie, salt og pepper.
Notes
Lad skrællen blive på æblerne og brug groft salt og groft kværnet pepper. Denne remoulade souce serveres kold.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!