Kiwi - 53 kcal in 100g
  53kcal
  Kiwi - 53 kcal in 100g

Søsalat

Søsalat eller havsalat – du bestemmer. Det har intet med salat fra havet at gøre, men er perfekt til fisk. Kan dog også sagtens spises uden noget som en frisk salat.
Jeg har udviklet denne søsalat til stegt hornfisk, for at bryde det gængse. Kartofler og persillesovs er godt – men for fedt i længden. Jeg tænkte –  fisken skal da ikke svømme i sovs, men i lidt salt, lidt grønt, lidt syrligt og lidt sødt og stærkt – ganske ligesom i havet. Det virker overdrevent godt til stegt fisk.

Det er nemt – lav en blanding af lige dele olivenolie og æbleæddike og smag til med pepper salt og sukker. Skær tynde strimler af Nori tang og bland det med dressingen. Kog glasnudler og kom lige dele glasnudler og blandet babysalat i dressingen også. Bland det rundt og din søsalat er klar til servering.


Søsalat
 
 
Til 2 personer
Ingredients
 • Blandet babysalat
 • Glasnudler
 • 2 spsk Olivenolie
 • 2 spsk Æbleedikke
 • 1 ark Nori tang
 • 1 - 1½ tesk sukker,
 • pepper og salt
Instructions
 1. Bland olie, eddike og sukker og smag til med salt og pepper
 2. Rul nortangen sammen og skær tynde strimler tang
 3. Læg tangen i dressingen
 4. Kog glasnudler og lad dem køle af.
 5. Kom lige dele nudler og salat i dressingen

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments to Søsalat

 • admin

  Hej Birthe. Nu har jeg søgt lidt på nettet og i Tyskland kan man købe det næsten alle vegne 🙂 Det hedder “SeeLachs Salat”. Der er flere producenter; Popp og Alaska er bare to af dem. Nu skal jeg se om jeg kan finde ud af lave det:-D. Hilsen Carsten

 • Birthe Skovsted

  Hej igen
  Da jeg så din opskrift, fik jeg et flashback til barndommens salat.
  Sølaksesalat er min barndoms salat, som jeg elskede og lige pludselig var den væk! for 12 år siden, i Frankrig, så jeg i et supermarked noget der lignede min barndoms Sølaksesalat og glæden var stor, da det viste sig at være DEN. Min datter og hendes veninde blev introduceret for fænomenet og de faldt straks for salaten. Så spørger jeg, hvor f….. Er den blevet af her i lille Dannevang…. Lyserød sag, smagte selvfølgelig af laks. Værsgo en lille detektiv opgave.
  Vh. Birthe

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!