Cherry - 60 kcal in 100g
  60kcal
  Cherry - 60 kcal in 100g

Rødspættefilet stegt i smør

Er der noget mere dansk og rent end en stegt rødspættefilet – frisk fanget naturligvis. Min mor talte ofte og længe om “den rene smag”. Vi havde mange samtaler om “den rene smag” min mor og jeg og jeg er hende dybt taknemmelig over, at hun også gav mig det med i rygsækken at tænke over, inden vi mistede hende alt for tidligt.
Den rene smag er altafgørende for at kunne skille snot fra skæg. I denne anledning, måske en en smule malplaceret. Men det er sådan det er. At kunne være i stand til at skelne gode og dårlige råvare – og gode og dårlige sammensætninger. Den rene smag i produkterne skal bevares og understreges – ikke ødelægges med alle mulige andre smagsstoffer. Enkelt og godt – og så lad det blive ved det.
Gør noget godt for din krop – spis fisk. Gør noget godt for dit liv – keep it simple.

Kør i havnen og se om fiskerne har landet friske rødspætter eller gå til fiskehandleren og spørg efter friske rødspættefileter. Fisk købt hos fiskehandleren er lidt dyrere end i supermarkedet, men kvaliteten og oplevelse overstiger langt merprisen. Prøv også at spørge fiskehandleren, hvad han kan anbefale af fisk. Kast dig ud i at prøve nye fiskearter, det er ikke så svært som du måske tror. Og er du i tvivl så spørger du bare her – så hjælper jeg dig så godt jeg kan.

Nå, men Stegte rødspættefileter er nemt. Pisk et æg ud i en dyb tallerken og kom rasp i en anden dyb tallerken og bland salt og pepper i. Vend filleterne i æg, derefter i raspen og steg i rigeligt smør på en varm pande ved mellemvarme drys med salt og pepper. Frisk fisk skal ikke stege særlig længe jeg vil sige 2 højst 3 minitter på hver side. Når paneringen er stegebrun (ikke mørk) er fisken færdigstegt og så skal den af panden. Hvis man steger for længe bliver fisken tør og kedelig.

           

Server med hvide kartofler og smørsovs.

Rødspættefilet stegt i smør
 
Ingredients
 • 4 rødspættefileter fra fiskemanden
 • 1 æg
 • 100 gram smør
 • 3-4 tesk rasp
 • 1 citron
 • salt og pepper
Instructions
 1. Piks et helt æg sammen i en dyb tallerken
 2. Kom rasp i en anden dyb tallerken blandet med salt og pepper.
 3. Kom smør på en varm pande
 4. Når smøret syder (spytter) og bliver brunt er panden klar
 5. Vend hver fisk i æg derefter rasp og steg gylde i smøret.
 6. Steg ca- 2-3 minutter på hver side.
Notes
Server stegte rødspættefileter med kogte hvide kartofler, smørsovs og citronbåde.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 comments to Rødspættefilet stegt i smør

 • Torben Wolstrup

  Prøv at vende fileterne i rugmel i stedet for rasp. Det giver mere smag til fisken (færre kalorier). Det et er lettere at panere, og fileten bliver ligeså flot gylden som med rasp.

  • admin

   Hej Torben. Ja det er rigtigt, det er den måde Skawboerne stegte rødspætter på og i øvrigt stadig gør det.

 • Elsebeth

  Jeg har også lært at lave god mad hjemme hos min mor. Rødspættefileter er beregnet til frokost. Til middagsmad skal det være hele fisk med ben. Der er noget helt andet smagsfuldt og saftigt kød på en hel fisk – og jeg sværger til skrubber som stegte og rødspætter som kogte. Prøv lige det!

 • Lotte

  Ser rigtigt lækkert ud 🙂 Grinede meget af din sætning : ” Kør i havnen…” :-))))))))

  • admin

   Hej Lotte – hæ hæ ja det lyder sjovt det kan jeg godt se 🙂
   Sorry der gik lidt tid før jeg fik godkendt din kommentar. Jeg har indstillet siden til at den første kommentar fra en ny besøgende der skriver, skal godkendes, da der kommer så utrolig mange spamkommentarer – håber det er ok 🙂 Hilsen Carsten

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!