Kumquat - 61 kcal in 100g
  61kcal
  Kumquat - 61 kcal in 100g

Tarte Flambée som i Alsace

Tarte Flambée – eller flammekueche  som de lokale siger er en tynd tynd pizzadej med løg, ost, creme fraiche og skinke der er lige så hellig og almindelig i Alsace regionen i Østfrankrig – som frikadellen er for danskerne. Den laves og spise alle vegne fra den billige fortovscafé til den fine gourme restaurant. Området Alsace har gennem historien tilhørt Tyskland, så Frankrig, så Tyskland og så Frankrig. Det sætter sit store præg på i sær madkulturen i det område. Maden er særpræget og meget spændende. Du kan få alt fra den fineste bøf til surkål med pølse og flæsk. Og indbyggerne spiser det hele med største nydelse. Om det er godt – ja det er det. Jeg er kommet i Alsace gennem mange som journalist i Europaparlamentet og Kommissionen. Og kulturen i Alasace er en af de ting man er nødt til at give sig selv lov til at opleve. Tarte Flambée er egentlig ikke noget større kulinarisk udstyrsstykke. Men, en simpel let ret der spises til frokost, til aften, som forret eller for sjov i Alsace – det er kulturarv man kun kan elske.

Det sværeste er at få bunden til at blive så tynd som mulig og at få ovnen om på flammepunktet. Som navnet siger, så blev de oprindelige Tarte Flambée lavet for at teste om varmen var høj nok i de store bageovne der blev varmet op med træ. Når man kunne bage en Tarte Flambée på 1-2 minutter så kanterne lige blev lidt brændte, så var varmen god til den ugentlige bagning af brød.

Så vil man lave Tarte Flambée hjemme, så skal ovnen bare have fuld Gadafi eller man kan bage dem i grillen med låg. Derfra er det snyde nemt. Lav en pizzadej eller køb den færdig. Rul bunden ud med en pind, til en tynd tynd firkant. Fordel en blanding af tynde skiver af frisk mozzarella og creme fraiche på bunden og top med meget tynde løgringe og striber af tynde baconskiver eller tynd lufttørret skinke. Bag din Tarte Flambée til bunden er sprød 5-6 minutter ved 250 grader. Voilla Tarte Flambée Flammekueche.


Tarte Flambée som i Alsace
 
 
Til 2 personer
: Opskrifter fra Alsace
Ingredients
 • En rulle pizzadej, færdigkøbt (eller hjemmelavet)
 • 2 stk løg mellemstore
 • 6 skiver lufttørret skinke eller 8 skiver bacon
 • 1 pose Mozzarella ost
 • 4-5 spsk creme fraiche den fede
Instructions
 1. Del dejen i to og rul til tynde firkanter
 2. Fordel en ½ mozzarella ost i tynde skiver på hver dejbund
 3. Fordel 2-3 spsk creme fraiche på osten
 4. Læg tynde skiver løgringe på dejbundene
 5. Top md tynde skiver tufttørret skinke eller bacon
 6. Bag i ovn ved mindst 250 grader ca. 5-6 minutter eller til bunden er sprød.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!