Lemon - 30 kcal in 100g
  30kcal
  Lemon - 30 kcal in 100g

Alsacisk Karrykylling med æble og ananas

Denne skønne Karrykylling med æble- og ananasstykker var også et must næsten hver eneste gang jeg var i Strasbourg. Den blev serveret i en lille ydmyg restaurant i en sidegade til Rye Finkviller ved brandstationen, med plads til et par og tyve mennesker som forret, ofte efterfulgt af en rød bøf med brasede kartofler og en skøn souce.
Stedet var et familiested, som de fleste franske mindre restauranter. Her var køkkenet på 1. sal og restauranten i gadeniveau. Der var ikke mange retter på menukortet og de fleste bestilte denne karry forret efterfulgt af en bøf. Lækker bøfkød var deres speciale og på munukortet var der autografer af næste alle kendte fra danske statsministre som Poul Schlüter til operasangerer som Luiciano Pavaroti. Kom nogen af gæsterne til at bestille en gennemstegt bøf, fik de venligt at vide, at det kunne de ikke få der.


Alsacisk Karrykylling med æble og ananas
 
Til 2 personer
Ingredients
 • 1 stort kyllingebryst, kogt eller stegt
 • 2 skiver ananas
 • 1 æble
 • 4 blade salat af kraftig type
 • 4 spsk creme fraish
 • 1 spsk karry
 • 1 tesk stærk sennep
 • salt, pepoer
Instructions
 1. Pluk kyllingebryster i små stykker
 2. skær ananas i mundrette stykker
 3. Slær æble i mundrette stykker
 4. Riv salatbladene i mindre stykker
 5. Bland creme fraich med karry og sennep
 6. Smag til med salt og pepper.
 7. Bland det hele forsigtigt rundt og serber i 2 skåle med et stykke brød.

Det er altid svært at prøve at lave en ret nøjagtig som man fik den på en restaurant. Tit er der et eller andet “hemmeligt” i som man aldrig gætter. Men mit bedste bud er sådan: kyllingestykker, blandet med iturevet frisk salat, æblestykker og anansstykker og en let stærk karrydressing lavet på creme fraich med en knivspids stærk sennep i.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!