Papaya - 39 kcal in 100g
  39kcal
  Papaya - 39 kcal in 100g

Pil din egen rejemad med fjordrejer

Sommeren i Danmark kan nydes på mange måder med hele familien. En af de fantastiske ting man kan lave sammen, er at pille sin egen rejemad. De danske fjordrejer er måske små, men har en fantastisk kvalitet og smag. Der er to måder. Køb fjordrejerne hos fiskemanden eller strøg rejerne selv ved kysten. Den sidste model kræver en rejeketcher samt et fisketegn, men så er man også selvkørende ud i den mest sublime selvforsyningsmetode.
Der er ikke de store gastronomiske færdigheder i at pille sine rejer, men vejen frem til den færdige rejemad er både sjov og inspirende. Rejer er grå inden de bliver kogt og røde når de er kogt og alene dette fænomen er børn ville med at opleve. Selve pillearbejdet skal man tage som en oplevelse og nyde de fantastiske skaldyr der også har rogn de bære mellem deres ben.
Spis fjordrejerne på frisk, gerne hjemmelavet brød og en god mayonnaise også gerne hjemmelavet.

Skal man gøre noget for fiskebestanden og den dårlige samvittighed, kan man holde op med at spise konsumfanget rejer, der er fanget med trawl. Fangtmetoden ødelægger havbunden og skader muslingebanker. Men, de værste de store portioner døde fisk der smides tilbage i havet fordi fisken er for lille eller ikke må fanges. I stedet kan man spise fjordrejer der fanget med ved de danske kyster, uden at skade andet end de rejer der bliver fanget og spist.

Dette er en omfattende debat der har kørt i mange år og nok vil køre i mange år endnu. Det er svært at se problemet, når rejerne i køledisken er relativt billige, selv for “Grønlandske” rejer som vi regner for “danske super bæredygtige” Det er de bare ikke altid.

Om jeg selv køber rejer fanget som konsum? Ja det gør jeg, men jeg forsøger at vælge de rejer der giver mig mindst dårlig samvittighed.

Hvem der vinder i denne debat afhænger i høj grad af hvordan forbrugerne vælger. Hvad tænker du over når du handler fisk og skaldyr?

Pil din egen rejemad
 
 
Opskrift med færdigkogte rejer
Ingredients
 • En god portion fjordrejer
 • Frisk godt brød
 • God mayonnaise
 • Salt og pepper
Instructions
 1. Dæk bordet med aviser
 2. Hæld rejerne ud på aviserne
 3. Pil nu de rejer du skal have på brødet (det tager sin tid -nyd det)
 4. Kom en god skefuld mayonnaise på toppen
 5. Drys med salt og pepper
 6. Spis og nyd

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!