Common walnut - 650 kcal in 100g
    650kcal
    Common walnut - 650 kcal in 100g

Sild serverer man da på is

Sild er jo mange ting og servers på mange måder. Hjemme hos os serverer vi gerne hele sildefileter på is og øl på is om sommeren. Min farfar sagde tit og ofte – især i forbindelse med indtagelse af mad og snaps – at man skulle fylde flaben, det gav det bedste indtryk. Det har fulgt mig siden jeg første gang hørte det i min farmors og farfars kolonihave, hvor der ofte var inviteret til frokost i det grønne. At fylde flaben, giver et godt indtryk af det man fylder i – det gi’r også nogle gange tømmermænd og ekstra kilo på sidebenene. Men, det må man jo tage med, når der skal nydes – ikke sandt.
Det med sild på is kom i forbindelse med en Café jeg åbnede med nogle venner i København tilbage i 80’erne. Den Røde Rose hed stedet; der var en kombineret musik og kultur Café der lå i forbindelse med Arbejdermuseet. Da vi skulle sammensætte et menukort skulle det være enkelt, nemt og smage vildt godt. Tunmousse på ristet brød, Brötsjøsild på is med hjemmelavet rugbrød, fedt, løg og kapers og de bedste hjemmelavede frikadeller. Sådan – simpelt og det gik som varmt brød.
Den med sild på is blev et rent hit, som alle bare skulle have. Den Røde Rose er lukket, men traditionen med hele sildefileter på is fortsætter da når jeg selv servere sild. Jeg ved ikke hvor vi fik det med isen fra, men det virkede og gør det stadig.

Jeg ved det – der er jo mange slags sild. Ja, og jeg elsker selv sild og mange slags. Men, hvis du vil gøre dig selv en tjeneste og være fri for at skulle indkøbe 3, 4, 5 slags sild for at gøre alle tilfredse hver gang der inviterets til frokost, så find i stedet en fantastisk sild som du kan lide og gerne vil dele med dine gæster. Server silden på denne måde med godt rugbrød, gode løg, gode kappers og en god fedt. En hel filet til hver, så er der noget at snakke om under frokosten.

Silden på fotoet for oven er en Matjesfilet fra dåse med 2 store filetter, serveret med hjemmelavet rugbrød, store løgringe og godt med kappers. Brötsjøsild er en anden fantastisk sild på dåse og med 2 store fileter – også fra det svenske. Men der også andre. Undersøg markedet og find en sild du syntes er fantastisk og kan stå inde for.

 

Du er meget velkommen til at kommenterer eller tilføje idéer og tips til retten nedenfor i kommentarfeltet.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 comment to Sild serverer man da på is

  • Søren

    Jeg blev første gangpræsenteret for sildpå is ved en frokost på Bornholm i 1961 eller 62. Ved samme lejlighed oplevede jeg for første, noget der siden er blevet populært i min familie saltstegte sild. Måske en af grundene til, at jeg blev her siden!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!