Watermelon - 23 kcal in 100g
    23kcal
    Watermelon - 23 kcal in 100g

Stegemøf – andefedt eller gåsefedt

Andefedt eller gåsefedt – stegemøf; er guld i et aktivt køkken. Mange fedtforskrækkede smider al fedten ud hvilket er en kæmpe fejl.
Det fantastiske fedt kan bruges til at stege i eller som smagsforstærker i mange mange retter. I gamle dage var der en krukke med fedt i ethvert hjem med respekt for maden. Bruger man fedtet med omtanke er det som at have tryllestøv i krukken. Bland f.eks. halv del andefedt med halv del svinefedt med friskt timian. Smør det på brødet til sildemaden, så breder smilet sig.

Ande og gåsefedt kan sagtens gemmes i køleskab op til 6 måneder og på frost op til et år. Sikkert også længere uden smagen ændres meget. Det er en skrøne at fedtet kun kan holde sig i en uge. Men skal du gemme fedtet skal det i en krukke eller et glas med låg på, ellers kan fedten tage smag af andre fødevare, hvis det står i køleskabet.

Alt fedtstof begynder at harske når det blandes med ilten i luften. Så ja smagen forandres mod det harske på lang sigt. Men lagret og brugt med omtanke har du glæde af din stegemøf i lang tid. Så især når du laver julemad, har du mulighed for at sætte guld i fedtbanken.

Prøv f.eks. at stege kartofler eller grøntsager i ande- eller gåsefedt – det er en lækkerbisken.

Har du selv erfaring med lagring og brug af ande- eller gåsefedt, så skriv lidt om det her på siden i kommentarfeltet nedefor.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments to Stegemøf – andefedt eller gåsefedt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!