Pear - 55 kcal in 100g
  55kcal
  Pear - 55 kcal in 100g

Hønsekødssuppe fra landkomfuret

Suppe lavet på en høne og med masser af grøntsager, sådan mener jeg en suppe skal laves og serveres. Årstiden er til det så frem med den sorte gryde – den er også god at lave suppe i. Sådan en glohed suppe med frisklavet nanbrød er noget af det bedste en kold efterårs aften. Nå ja varm kakao med cognac er også godt, men det er jo en helt anden opskrift.

Det gode ved denne suppe er, at den er propet med ekstra mange grøntsager samt stykker af kød fra suppehønen. Det er et fyldigt måltid man får – ikke en tynd kop te. Vi kommer lidt chili i der forstærker smagen og fordøjelsen. Jeg har en fornemmelse af, at mange familier går lidt uden om suppen i den daglige mad og det er synd. Suppe er både nemt at lave og kan strække til flere dagen og er relativt billigt at lave. Det er sundt og fantastisk – derfor vi have lidt mere gang i suppegryderne. Måske tænker mange, at suppe er gammeldags. Men suppe er faktisk både trendy, god udnyttelse af resourcerne og guld for kroppen. Man bliver mæt på den gode måde uden at overspise.

Lige nu ligger grøntsagerne og stritter i alle retninger i vejboder og supermarkeder. Og uanset hvor man køber dem, er prisen helt rigtig lige nu for de friske grøntsager. En god suppehøne er måske lidt vanskeligere at skaffe. Led efter de store landhøner – der er meget mere kraft i dem og der er kød til flere dage helt op til hele ugen, alt efter hvor meget kød man kommer i selve grundsuppen.

Og så tror jeg har sagt det en million gange, men gør det igen. Der er ikke noget bedre end en gryde simre i køkkenet og fylder hjemmet med denne fantastiske duft af nylavet mad. Der er noget meditativt over at lave mad fra bunden og lade duften fra gryderne brede sig til hele huset og gaden med for den sags skyld.

Når grundsuppen er kogt færdig er det bare at fylde op med de grøntsager du har ved hånden

 

Hønsekødssuppe fra landkomfuret
 
 
Ingredients
 • 1 stor suppehøne (ca. 3 kg.)
 • 2-3 kraftben (okse)
 • 4 ltr. vand ca.
 • 1 stor suppevisk af suppeurter
 • 4-5 porre
 • 1 knoldselleri
 • 5-6 gullerødder
 • 2-3 fed hvidløg
 • 2 stk persillerod eller pastinak
Instructions
 1. Kom suppehøne, kraftben, vand og urter samt pepperkorn i en stor gryde
 2. Lad dette koge i ca. 60 minutter
 3. Skum undervejs alt skummet væk
 4. Mens det koger klargøre du alle dine grøntsager og skære dem i mundrette stykker.
 5. Når hønen har kogt i ca. 60 minutter tager du den op og skummer suppen klar.
 6. Kom nu alle grøntsager i og lad det koge til grøntsagerne er møre
 7. Nu er suppen færdig og du er klar til at skøre kødstykker af hønen og komme det i suppen til alle grøntsagerne

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!