Apple - 50 kcal in 100g
  50kcal
  Apple - 50 kcal in 100g

Kyllingefilet med nødde-appelsin sauce

Kyllingefilet er noget af det hurtigste at lave mad med – kyllingefilet er også udskældt og hos nogen politisk ukorrekt. And so bee it. Selv køber jeg altid økologisk og ansvarligt, men denne ret kan sagtens laves med alle slags kyllingefiletter. Man kan jo også blive så madhellig, at man aldrig får købt noget af angst for hvad naboen måtte sige.
I virkeligheden er denne ret mere grøntsager end kylling og pudsig nok, så var udgangspunktet i tanken; grøntsager med nødder, appelsin og fløde. Så hvordan kyllingefiletterne havnede i panden er en gåde. Jeg er dog slet ikke ked af, at det endte med at blive en kødret og ikke en vegetarret. Jeg er jo kødspiser når alt kommer til alt og vegetarer kan jo blot undlade kødet. Det jeg leger med her er, paletten af grøntsager der stadig er knassende, chiliens brutale opmærksomhed, appelsinens syrlighed og flødens blødhed.

Vigtigt er det at tilberede kyllingefiletterne med nænsom hånd. De må kun lige være færdigtilberedt. Stegt for meget bliver de tynde kyllingefiletter tørre og kedelige. Start derfor med at forstege kyllingefiletterne i rigeligt smør. Det med rigeligt smør er ikke bare en frase, det er fordi; ligesom fisken skal svømme i rigeligt vand – så skal kylling stege i rigeligt smør. Gav det mening – sikkert ikke. Men steger du med for lidt fedtstof på panden, er der stor chance for at kødet brænder på og sidder fast i panden – blandt andet.

Vær tændt og opmærksom når du steger filetterne. de skal have stegeskorpe men stadig være lyserøde i midten – så tages de af panden og stilles til side.

Steg nu grøntsagerne – eller sortér om du vil  – start med de grøntsager der skal have mest varme. I denne ret i denne rækkefølge: Løg, gulerod, jordskok, chili, asparges og brocoli. Løgene først fordi de godt må blive bløde og give en masse smag. Skræl jordskokker inden du starter. Når løgene er lagt på panden skære og ordner du de øvrige grøntsager og lægger på panden i samme rækkefølge, så passer pengene.

Og brug nu bare de grøntsager du har i haven eller i køleskabet – retten er god som “resteret” – og du behøver ikke smide noget ud. Husk nu – har du mange rester så lav en stor portion og inviter din nabo ind til middag. Eller sæt et par portioner i Nabokassen og gå over til genboen og få point i bogen.

Jeg mener det var madblogger Anne Grarup, der til et bloggermøde efterlyste om vi ikke også kunne kommenterer på, når det gik galt i køkkenet og ikke kun skrive om det perfekte eller det der lykkes. Jo Anne du har fuldstændig ret. I denne ret kom jeg både tørret stærk chili ved kyllingefiletterne da jeg forstegte dem og stykker af en hel frisk chili sammen med grøntsagerne da jeg tilberedte dem. Retten blev lige lovlig stærk, så næste gang vil jeg nok prøve uden de stærke tørrede chiliflager, evt. med lidt mere frisk chili istedet. Tørret chili skal altså bruges med lempe og følsomhed. Tak Anne for at huske os på denne vigtige ingrediens.

 

            

           

 

Kyllingfillet med nødde-appelsinsouce
 
 
Ingredients
 • 500 gram Kyllingefiletter
 • 2 store løg
 • 3 store gulerødder
 • 3-5 stk jordskokker (alt efter smag og behag)
 • 1 bdt Asparges
 • ½ brocoli hoved
 • 1 hel frisk chili styrke 5
 • ½ stor rød pepperfrugt
 • en knivspids chilikorn tørrede
 • ½ stor appelsin
 • 3-4 dl fløde
 • 1-2 dl rødvin
 • 2 spdk hakkede mandler
 • 3 tsk Ribsgelé
Instructions
 1. Skræld løg, gullerødder og jordskokker
 2. Kom rigeligt smør på en varm pande
 3. Skær kyllingefiletter i halve og steg disse halvt færdige med en knivspids tørret chili
 4. Vend dem med en madpincet 1 eller 2 gange
 5. Kyllingestykkerne skal være røde i midten når de tages af panden og stilles til side
 6. Kom mere koldt smør på panden
 7. Steg nu grøntagerne sådan
 8. Halver løg og skær små både og kom i det sydende smør på panden
 9. Skær nu gulerødder i tynde ovale stykker (skær skråt på tvært) og kom sammen med kød
 10. Skær nu jordskokker i mindre stykker (halver og skær)
 11. Skræ tynde ringe af den friske chili og kom ved
 12. Bræk asparges hvor de knækker og brug den øverste del som skæres i ca. 2 sm stykker og kommes på panden
 13. Bræk brocolibuketter af og skær stok fra bryd dem yderligere ned til mindre buketter og kom ved resten af grøntsagerne, lidt salt og pepper
 14. Rod rundt og lad stege ved ¾ varme (6-7 på en skala til 10)
 15. Lad det stege i ca. 3-5 min og kom kyllingefiletter plus halvdelen af rødvinen samt filetstykker af appelsin ved og steg videre i 3 min
 16. Når rødvinen er opsuget af grøntsager kom resten af rødvinen ved og lad det suge i ca. 2-3 min
 17. hæld fløden i samme med gelé og sæt låg på og steg videre i ca. 5 min
 18. Smag til og kom hakkede mandler i lige inden servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 comment to Kyllingefilet med nødde-appelsin sauce

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!