Avocado - 160 kcal in 100g
  160kcal
  Avocado - 160 kcal in 100g

Et stykke med æbleflæsk

Æbleflæsk som ret eller som et stykke smørrebrød, høre sig til i december med eller uden øl og snaps.
Æbleflæsk er en fantastisk spise som kan laves mere eller mindre fed, men slankemad vil det aldrig blive. Lavet på den fedtfattige måde er der dog noget sundt i sådan et stykke smørrebrød. Selv laver jeg nu æbleflæsk på den fede måde, altså stegt i fedt fra flæsket. Så må man jo bare spise lidt mindre – hvis man kan holde sig i skindet.
Kom andefedt på brødet, derpå kold eller lun æbler og flæsk – så har du et stykke smørrebrød af de helt gode.

Æbleflæsk er en gammel dansk ret som laves foskelligt fra egn til egn. Men fælles er, at æblestykkerne steges med løgringe i fedtet fra flæsket og tilføres lidt sukker og lidt salt så retten smager af måde sødt, salt og syrligt og fedt. Lige hvor langt tilbage æbleflæsk kan dateres tilbage hænger lidt i det uvisse. Men det er en ret der har været meget udbredt i danske hjem. se opskrift på æbleflæsk.

Tænk en gang – hvis man brugte alle de æble der i dag falder ned fra træerne i Danmark og går til, så kunne vi være mere end selvforsynene med æbler til most og grød og spiseæbler og æbleflæsk. Det er da vildt at tænke på at vi smider guld på jorden og så henter æbler fra spanien, Israel og længere væk.

Stop madspild og bruge alle æblerne. Spis dem du plukker fra træet og lav mad af alle de ddejlige nedfaldsæbler. Har duy ikke selv et æble træ, så plant et hurtigst muligt. Og mens det vokser sig stort, kan du gå på æblerov i hegn og ved marker.

Et stykke med æbleflæsk
 
 
Æbleflæsk som smørrebrød
Ingredients
 • 1 stykke hjemmelavet eller godt friskt rugbrød
 • ændefedt eller svinefedt
 • æbler og løg tilberedt som æbleflæsk
 • 1-2 stykker stegt flæsk
Instructions
 1. Skær en skive rugbrød
 2. Smør andefedt eller svinefedt på brødet
 3. Læg 2 spsk æbleflsæ på brødet
 4. Server med flæsk på brødet eller ved siden af.
Notes
se opskrift på æbleflæsk: http://www.thecookingaffair.com/?p=1855

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!