Cherry - 60 kcal in 100g
  60kcal
  Cherry - 60 kcal in 100g

Kartoffelchip

Kartoffelchip var engang et fint tilbehør til kalvesteg især. Jeg har så gar lærte mig at spise dem med en gaffel, disse mærkelige friturrestegte tingester – en af gangen mellem to gaffeltænder – af nogle af de dejlige kvinder jeg har haft til bords til de fine fester. Men, jeg har dog hele tiden syntes det var mærkeligt at få dem sammen med almindelige kartofler, kød og grøntsager. Det gav ikke nogen mening og chpsen blev hurtigt bløde hvis de kom i nærheden af sovsen. Men hjemmelavet og lune til en film eller,  drinks eller øl; køre bare flere kartoffelcips ind.

Og det er hjemmelavede kartoffelchips jeg taler om her. Tænk lige et øjeblik over hvad en pose kartoffelchips koster – og så hvad 3-4 kartofler, lidt olie og salt koster. Så køber du aldrig mere færdige kartoffelchips. Alle de varianter Kims kan leverer kan du også leverer og næsten gratis.

Laver du selv dine kartoffelchips,  kan du lave dem af kartoffel, gulerod, pastinat og alle andre rodfrugter og servere dem som blandende chips. Uden at skulle købe en pose af hver. Havsalt, cheese, barbarque, smooked what ever smag du ønsker. Men pas på! Du bliver afhængig.

Tænd ovnen på 155 grader. Skær dine rodfrugter i tynde skiver med et rivejern (det bruger jeg selv) eller et mandolinjern. Pas på fingrene og skær endestykkerne med en skarp kniv, alt skal bruges.

Vend skiverne i olivenolie og fordel på bagepapir på bagepladen og drys salt på. Bag i ovn indtil chipsene bliver gyldne og sprøde.

Kartoffelchip
 
En teaser til 2 pers
Ingredients
 • 3-4 kartofler mellemstore
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 tsk salt
Instructions
 1. Varm din ovn til 155 grader
 2. Skræld kartoflerne
 3. Snit tynde skiver på et rivejern eller et mandolinjern
 4. Skær enderne i tynde strimler med en kniv
 5. bland det hele med olivenolie i en skål
 6. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir
 7. Skiverne må ikke ligge oven på hinanden
 8. Bag nu kartoffelskiverne til de er gyldne og sprøde
 9. Når de er klar kan de skrabes af papiret med en kniv eller ske.
Notes
Denne portion er nok til en mundsmag til en film. Elsker du chips så lav bare flere......

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!