Common walnut - 650 kcal in 100g
  650kcal
  Common walnut - 650 kcal in 100g

Ramsløg yogurt

2013-05-07 18.49.57

Ramsløg yogurt er den bløde udgave af yogurt med hvidløg – og det er ægte Nordisk.
En god yogurt, en god rapsolie, havsalt og en god håndfuld ramsløg med lidt stængel, så har du ingredienserne til en fantastisk creme-tilbehør til nye kartofler, grøn salat, stegt kød – ja jeg havde nær sagt, det går til det meste. For det gør det.
Sammen med et godt stykke brød er det også en fortrinelig forret.

Der er ikke noget bestemt måde at tilberede denne ramsløg yogurt. Mere eller mindre af den ene eller anden ingrediens gør ikke det store. Prøv dig frem, så det smager som du gerne vil have det – det er jo det vigtigste. Jeg kan vejlede dig, men det er din smag der afgøre om det smager så du kan lide det. I grove træk er her 3 spsk yogurt, 15 hakkede ramsløg blade, et skvat rapsolie og et fingernips salt.

Det aller vigtigste ved at lave god mad, er at få en holdning til det man spiser. Hvor kommer råvarene fra, er det økoilogisk eller er det sprøjtet, er det lokalt og kan jeg evt. dyrke det selv. Når man begynder at gøre sig sådanne overvejelser, begynder man også at gøre mere ud af tilberedningen og maden bliver langsomt til en lille fest i hverdagen, for både øjet, næsen og maven.

Ramsløg finder du i skove især ved kysterne. Men, vil du være sikker på at have dem lige vd hånden så plant ramsløg i haven og i altankassen.

Ramsløg yogurt
 
 
Ingredients
 • 3 spsk yogurt
 • 15 blade ramsløg (gem et par blade til pynt)
 • 1 cl. eller mindre
 • ¼ tsk salt
Instructions
 1. Kom yogurt i en røreskål
 2. Hak ramsløg lidt rustikt
 3. tilsæt olie og salt og rør det hele sammen

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!