Strawberry - 31 kcal in 100g
  31kcal
  Strawberry - 31 kcal in 100g

Tunsalat med mayo og kapers

tunsalat

Denne tunsalat med mayo og kapers laver vi tit i køkkenet, når vi føler trang til en hurtig lækker sandwich. Tunsalaten er både nem og hurtig at lave også selvom vi bruger hjemmerørt håndholdt mayonaisse.
Tun er et følsomt emne, da mange tunfisk fanges ulovligt og med ulovlige fangstmetoder. Det kan vi ikke lide. Men, man kan sagtens købe tun, der er fanget efter de bedste etiske metoder og bæredygtigt, både som konserves på dåse eller som frisk fisk fra fiskehandleren. Det kan vi godt lide.

Vores tunsalat her, kan bruges til mange ting; i en sandwich, på et stykke friskbagt rugbrød, som forret m.m. Vi laver tunsalaten uden løg, da det tager lidt af den gode fiskesmag. Men, hakkede løg kan også bruges i salaten. Vores kapers, er syltet af grønne hyldebær, man kan plukke vildt mange steder sidst i august.

Mayonaissen er rør i hånden med piskeris, da den bliver lettere med denne metode og man bedre kan styre, når den har fået nok. Frygt ikke mayoen – det er nemt. Eks. 2 æggeblommer, lidt salt og lidt citron samt lidt dijonsennep ca. 1/4 tsk. Pisk dette sammen ca. 1 min. tilsæt langsomt, neutral olie ca. 1/2 dl. – solsikkeolie for eksempel – og rør jævn hele tiden. Smag til undervejs. det tager 5 min. max.

Tunsalat med mayo og kappers
 
 
Ingredients
 • ca 200 gram tun
 • ca 2 spsk mayonaisse
 • 2 tsk kapers
 • salt, pber og citron
Instructions
 1. Kom tunstykker i en røreskål
 2. Tilsæt mayonaissen
 3. Tilsæt kapers og peber
 4. Rør rundt og smag til med ekstra citron

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!