Mango - 63 kcal in 100g
  63kcal
  Mango - 63 kcal in 100g

Tomatsuppe – bacon, chillikødboller og nudler

2014-01-07 19.04.55

Tomatsuppe med bacon, chilikødboller og nudler – en dansk version af japansk Ramen lavet på tomatsuppe. De smørstegte oksefrikadeller med chili og den hjemmerøgede bacon spiller fantastisk sammen med den varme tomatsuppe, de kogte nudler toppet med sprøde friske sukkerærter. Vi spiser gerne Ramen både sommer og vinter og den passer også godt i 5:2 diæten.

Ramen betyder nudler og er navnet på en af Japans mest populære fastfoodretter. Japansk Ramen er håndlavet helt fra bunden tilberedt over flere dage. Så denne ret får aldrig stemplet “Ramen”. Men begrebet Ramen er fantastisk, fordi man kan tilberede uendelige kombinationer af madretter bestående af suppe, nudler og forskelligt ingredienser som tilbehør. Grundsuppen i “Ramen” er også en god basis for at bruge nogle af køleskabets madrester fra dagen før.

Denne ret er baseret på en god færdigsuppe. Hjemmelavet er bedre, men da hverdagen også skal kunne hænge sammen, er en færdigsuppe ok at bruge. Men køb blandt de bedste. Oksefrikadellerne er blandet af magert hakket oksekød, stærk chili, havregryn, lidt hvedemel, salt, peber, æg og stærk paprika. Jeg bruger japanske nudler der kun skal koge 2 min og de søde ærter passer rigtig godt sammen med tomat og chili.

Som tilbehør til retten er 2 stykker god bacon. Denne bacon var fantastisk, røget af min nabo Bo Behrensen der er skorstensfejermester. Den bedste røg-bacon jeg har fået meget, meget længe. Men er der noget en skorstensfejer ved noget om, er det vel røg. Da jeg brød vacumpakningen kom denne liflige røgduft mig i møde, så man ikke et øjeblik var i tvivl om, at dette var en god røgvarer. Så bliver man altså glad i låget. Duften og smagen var som en af de bedste cigarer – Hoya de Monterrey – mild og alligevel fuld af kraft.

God bacon fås i gårdbutikker landet over, søg lidt på Internettet og find en god baconleverandør, hvis ikke din lokale skorstensfejer røger hjemmelavet bacon. God bacon – det bliver du glad for i længden.

Tomatsuppe - bacon, chillikødboller og nudler
 
 
Ingredients
 • 800 gr. Tomatsuppe
 • 500 gr. hakket oksekød 3-7% fedt
 • 6 stk godt kraftigt røget bacon
 • 2 hele æg
 • 2-3 spsk havregryn
 • 1-2 spsk hvedemel
 • 1 stk. stærk chili
 • 1 tsk. stærk Paprika
 • ca 20 stk. sukkerærter
 • salt
 • peber
Instructions
 1. Færdigsuppen varmes i gryde og holdes varm
 2. oksefarsen blandes med æg, havregryn, mel, paprika, salt og peber
 3. Chilien hakkes fint og blandes i farsen
 4. Frikadellerne formes med en ske i hånden til små runde kugler - lidt mindre end en bordtennisbold.
 5. Frikadellerne steges på en varm pande i smør
 6. Baconstykkerne kan steges med sammen med frikadellerne 2 stykker af gangen
 7. Nudler koges 2 min i kogende vand
 8. Sukkerærterne halveres ca. 5 hele ærter pr. person.
 9. Anret med suppen i bunden ca. 200 gr. pr person
 10. kom derefter nudler i tallerken, frikadeller og pynt med de halve sukkerærter

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!