Peach - 60 kcal in 100g
  60kcal
  Peach - 60 kcal in 100g

Stenbiderrogn med dild-yogurtcreme

2014-02-23 19.04.22

Stenbiderrogn med dild-yogurtcrem og løg på ristet brød er en typisk forårsret. I min familie ser vi klart frem til at stenbiderognen lander på disken hos fiksehandleren sidst i februar først i mart. Og så spiser vi så meget vi kan – for sæsonen er kort. Men køb nu den ferske stenbiderrogn hos fiskemanden, den er billig i sæsonen ca. 35-40 danske kroner 100 gram. Toppet med en frisk yogurtcrem med dild og løg på ristet brød så kan du høre englene synge. Køb rigeligt du kan faktisk fryse stenbiderrognen.

Stenbiderrogn er noget af det lækreste du kan købe og kan bruges som topping på en rødspætte eller skrubbe eller på et stykke smørrebrød med æg. Stil altid stenbiderrogn på bordet når du holder forårsfrokost.

Normalt har fiskemanden eller fiskekonen taget hinden af rognen, så den er lige til at bruge. Men hvis du får stenbiderrogn med hinde så fortvivl ikke. Hæld rogn med hinde i en skål med koldt vand og rør rundt med en gaffel. Så fjerne du hinden og har den friske rogn klar til brug.

Dild-dressing af yogurt laves gerne af yogurt med 2-6 % fedt. Eller creme fresh. Hak løg fint og bland det i yogurt med olie, dild og salt så det kan nå at hvile i 15-20 min inden servering.

2014-03-01 14.47.11

 

Stenbiderrogn med dild-yogurtcreme
 
 
Ingredients
 • 2 skiver brød til at riste
 • 100 gram stenbiderrogn
 • 2 spsk yogurt
 • ½ løg gerne rødløg
 • ½ bundt dild
 • ½ spsk olivenolie
 • salt og peber.
Instructions
 1. Rød yogurt med fint hakkede løg, dild og olie
 2. smag til med salt
 3. Nu ristes brødet
 4. Læg rognen på 4 halve stykker brød
 5. top med dild-yogurt
 6. kværn peber hen over

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!