Avocado - 160 kcal in 100g
  160kcal
  Avocado - 160 kcal in 100g

Røget ål med røræg og karse

Røget Ål

Røget ål med røræg og karse på groft rugbrød – et klassisk stykke smørrebrød old school style når det er bedst. Det er simpelt stk. mad der smager vidunderligt. Ål høre til i den lidt dyrere ende af prisskalaen, men kan man finde en lystfisker som leverandør kommer man langt for 50 kr.
Tidligere var et stykke smørrebrød med røget ål og røræg standard især på frokostbordet i weekenden – nu er det vel mere eller mindre madpolitisk ukorrekt? Det er det ikke her. Vi bør hylde det fantastiske danske smørrebrød i alle dets facetter.

Fisk, æg, grønt og rugbrød – det er vel no9get af det sundeste man kan spise, selvom ål høre til i fadeburet for fede fisk.

Ål er på tilbagetog siger nogle eksperter, mens mange lystfiskere ikke kan se at der er færre ål i danske farvande. Hvorom alting er, så skal vi passe på ressourcerne i vores farvande, hvis der er tvivl en arts overlevelse. Derfor er der indført fangstbegrænsninger for ålen, så man i lange perioder ikke må fange fisken.

Derfor skal man jo ikke holde op med at spise den fantastiske fisk, men man kan spise lidt mindre af den så balancen holder.

Røget Ål med røræg og karse
 
 
2 pesoner
Ingredients
 • 1 stk. røget ål
 • 2 æg
 • ½-1/1 dl. mælk (evt. halv fløde)
 • 2 skiver frisk godt rugbrød
 • 1 klat smør til røræg
 • 2 x karseafklip
 • salt
Instructions
 1. Skær ålen i stk. af ca. 10 cm.
 2. pil skinnet af
 3. pisk æg og mælk luftigt i en stor skål
 4. Kom smør på en varm pande - det må ikke blive brunt
 5. Hæld æggemasse i panden og rod i det med en ske
 6. lad de stivne og skrab det løst og flyt det rundt på panden så det ikke brunes
 7. Fordel fisk og æg på rugbrød
 8. pynt med karse og lidt salt
 9. Server

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!