Mango - 63 kcal in 100g
    63kcal
    Mango - 63 kcal in 100g
Manage your shopping list and search for recipes from across the web at ZipList.com

Billigt Prof webhotel

Surdej – den hurtige

 image

Surdej er uundgåeligt hvis du vil lave godt brød, rigtig godt brød. Der er den lange metode – og så er der den korte metode. Og så er der alle mulige variationer og religioner med surdej. Og ja, det er ret underholdende. Denne surdej med kærnemælk er den hurtige, der kan røres sammen 2 dage inden du skal bage rugbrød.

En surdej udvikler en kultur af mælkesyrebakterier og gærsvampe der kan få brød til at hæve. Brød lavet med surdej i stedet for gær, får en helt speciel smag og der findes surdej opskrifter så hemmelige, at de vogtes om bedre end smykker i en bankboks.

Surdej består af vand og mel tilsat lidt salt der blandes i en skål eller et sylteglas, der så skal stå i ca. 2 dage før det er klar til brug. Det er den hurtige – hvor kærnemælken bevirker at der sættes fut i processen.

En god hurtig surdej:

3 dl. Kærnemælk, 1 dl. Vand, 5 dl. Rugmel og 1/2 tsk salt.

Dæk evt. surdejen til med et stykke gaze, så der kan luft og gærceller fra luften til, men ikke fluer.

image

 

Leave a Reply - giv din kommentar

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Søg originale madblogs

Follow Me on Pinterest