Drivhuset

Drivhuset – en livskilde for dig og din mad

Drivhuset bruges til dyrkning af de fantastiske tomater, chili, agurker og meget andet om sommeren. Om vinteren er det så ofte lagerplads for potte og skåle, jordsække, redskaber og kapilærkasser. Sæsonen svinger og ofte får man ikke ordnet drivhuset før lige inden det hele skal op at køre i højeste gear, for at få en god høst – og gang i selvforsyningen.

Mange tror at selvforsyning er svært – det er det overhovedet ikke.

Hvis det er sådan du også har det – så er det nu du skal i drivhuset og ryde op, reparere glas der er gået i stykker og fjerne ukrudt og gammel jord. Det samme gælder sådan set de heldige ejere af en altan. Altankasserne skal tømmes for jord og have ny jord og man skal ryde op der også og gøre klar til den nye sæson. Det er det samme man skal tænke over bare i større eller mindre skala.

Jeg lægger billeder op i den hastighed mit eget projekt drivhus skrider frem og kommentere udviklingen. Men det første der skal gøres er at få tømt drivhuset så jeg kan fjerne alt ukrudt og rense glas for spund og andet der ikke skal være der. Så kan jeg også bedre se de evt. skader der måtte være kommet på drivhuset i løbet af vinteren

Alle rester fra sidste høst skal væk
På grund af et stort byggeri og renoveringsarbejde, fik vi ikke ryddet drivhuset for gamle planterester i efteråret som er den bedste tid for den slags arbejde.Derfor er det et prioriteret arbejde her i starten af maj, så vi kan komme i gang med tomatplanterne så snart frosten er helt væk og temperaturen er kommet lidt i vejret.

Efter min bedste overbevisning er tomater, agurk og chili det du  får bedst glæde af gennem hele sommeren og om vinteren som henkogt,  syltet og tørret.

Drivhuset kan også bruges til at ”drive” de planter der  senere skal ud i jorden enten direkte i jorden eller i højbede.

De tager et par timer, så er drivhuset klart
Det er vigtigt at fjerne alle vækster og rester af gamle planter. Kan man rengøre drivhuset indvendigt er det også fnt eller blot spule med en vandslange.Tøm og rengør kapilærkasserne hvis du bruger kapilærkasser. Men, du kan også bare lægge vækstposerne på jorden og så vande godt gennem sæsonen.
     
Få uger efter at have tilplantet med agurk, tomat, chili og urter, har du et paradis af en urskov der dufter så det er en fryd, men også dagligt levere hvad du skal bruge til din mad.Vi er ved at lægge foto ud fra drivhuset juli 2013………… 

20130720_110851    tomat    Chilie    afgrøder i drivhuset

 Gå direkte til de nyeste opskrifter her
Print Friendly, PDF & Email