Orange - 45 kcal in 100g
  45kcal
  Orange - 45 kcal in 100g

Fazzoletti

Fazzoletti-bacon-olivepesto

Fazzoletti – eller “håndklæde-pasta” er nemt –  meget nemt at lave. Og hurtigt at lave – meget hurtigt at lave. Min oprindelige inspiration til denne pasta kombination,  fik jeg af Mark Bittman der skriver for The New York Times. Tak Mark – I owe you. Mange mennesker holder sig fra at lave hjemmelavet pasta,  fordi de tror det tager en evighed at lave. Det gør det ikke. Mel og æg i en røreskål med lidt salt,  i med el-mixeren og når det hele er som smuldermel tilsættes lidt vand lidt efter lidt. Rør til dejen bliver træg og svær at røre med røremaskinen,  så er dejen færdig. Ud på bordet med  lidt mel og ælt hurtig færdig. Pak dejen i film og lad det hvile i 30 minutter. I mens kan du tilberede alt det andet.

Ingridienser: (2 personer)

Pasta

 • 2 cup mel
 • 4 æg (2 hele æg + 2 blommer)
 • en smule koldt vand
 • et fingerdrys salt
 • lidt revet parmasan

Bacon

 • 4-6 skiver bacon
 • lidt livenolie til stegning

Pesto

 • 1 håndfuld friske krydderurter (basilikum + andre..)
 • ca. 2-3 cl.olivenolie
 • lidt knust eller hakket chili (eller chiliolie)

 

Start med at skære bacon i små stykker og steg dem gyldne på en pande i lidt olivenolie. Gå derefter i gang med at tilberede pastaen. Ønsker du en salat til pastaen så forbered denne salat inden du koger pasta. Hjemmelavert pasta skal serveres lige fra gryden –  rygende varmt.

Når pastadejen er lagt til hvile,  så kan du lave din hjemmerørte pesto. Hak alle friske krydderurter og kom det i en lille skål. Tilsæt olivenolie, lidt hakket chili (jeg bruger chiliolie jeg selv blander) samt sort friskkværnet pepper.

Når alt er klart –  skære du dejen i mindre stykker og ruller dem ud til tynde firkantede plader med en rulle. Kog disse “pastahåndklæder”  i kogende vand i ca 1 minut. Anret på en tallerken med bacon og pesto samt lidt friskrevet parmasan ost og server med det samme.

Server som vegetar ret uden bacon.

Serveres evt. sammen med salat. Spinat-jordbær-oliven salat med ingefærdressing kan anbefales.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!