Raspberry - 30 kcal in 100g
  30kcal
  Raspberry - 30 kcal in 100g

Basis suppe med kylling no.1

Denne basis suppe med rodfrugter og kylling kan bruges til rigtig mange suppevariationer. Det var en af mine japanske instruktører i japansk kampkunst der fik mig ind på sporet med disse herlige variationsupper. Momiyama san,  der er bosat i Sverige og som ud over at leve af at lave fantastisk kunsthåndværk –  også underviser i Iaido,  jodo og kendo. Tre af de store japanske kampsports traditioner. Men supperne…….

Ja,  disse suppevariationer er fantastiske og de kan varieres i det uendelige. De er en fryd for øjet,  de smager herligt,  er rimelig sunde og frem for alt nemme at tilberede. Grundsuppen eller basis suppen i denne post er lavet på kylling og forskellige rodfrugter. Jeg lavede denne basis suppe på kyllingelår – overlår og underlår og de rodfrugter jeg havde ved hånden. Gulerod,  pastinak,  løg og en porre samt rosemarin salt og pepper. Når jeg laver suppen på denne måde er der basis suppe til to personer i to dage.

Løg ristes af i en gryde i olivenolie sammen med krydderurterne. Når løgene er gyldne kommes resten af rodfrugterne i og steger videre i fedstoffet så de netop får lidt farve. Kyllingestykkerne lægges ved og der hældes vand på så det lige dækker indholdet. Suppen koger ved svag varme til kyllingestykkerne er færdige ca. 20-30 minutter alt efter stykkernes størrelse (der findes jo både store og små kyllinger).

Når kyllingekødet er færdigt (kødet skal være gråvidt –  IKKE rødt ved benet) så er suppen klar til brug.

Denne basis suppe eller grundsuppe –  kan varieres på mange forskellige måder. Og lavet uden kylling er suppen vegetar kost.

God fornøjelse og velbekomme.

Ingridienser:

 • 2-3 underlår af kylling
 • 2-3 overlår af kylling
 • 2 stk. hele gulerødder
 • 1 stk. pastinak
 • 1 stk porre
 • Krydderurter ( timian, rosemarin eller andre…..)
 • vand
 • olie

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!