Apricot - 40 kcal in 100g
  40kcal
  Apricot - 40 kcal in 100g

Flæskesteg på Grill

Flæskesteg på grill eller rettere i grill –  er den bedste måde, man kan tilberede flæskesteg på.
Flæskestegen bliver fantastisk mør og saftig med sprød svær, lige som vi alle sammen gerne vil have den. Danskerne spiser meget flæskesteg, rigtig meget flæskesteg. Og vi er nok det land i verden der spiser svinesteg som vi gør,  nemlig med svær på. I de fleste andre lande tager man sværen af stegen inden man tilbereder den.
Men, vi danskere vil godt have den herlige sprøde svær. Og laver du stegen i en grill med indirekte varme og låget sat på grillen,  så får sprød svær hver gang uden undtagelse.

Danskerne spiser gerne flæskesteg helle året. Især juleaften er der flæskesteg på bordet i de fleste danske hjem. Men, også på et stykke smørrebrød,  på frokostbordet,  i en sandwich eller med kartofler og brun sovs. Det med sovsen behøver man ikke,  det er jo ikke så sundt med al den opbagte sovs. Men jeg indrømmer,  at en god sauce lavet på stegesky,  fløde og ribsgelé smager godt.
Og lige så mange måder at spise flæskesteg på, lige så mange tips findes der til at få sværen sprød. Du skal blot følge é godtt råd – skær dybt mellem hver svær med en skarp kniv næsten til kødet,  salt godt og hold varmen mellem 200-250 grader.

Det vigtige, når du laver flæskesteg i din grill er, at lukket låget og holde fingrene fra det, med mindre du lige skal hælde vand eller øl ved stegen. Det tager ca.  60-90 minutter alt efter varme og stegens størrelse. Hvis du vil langtidsstege skal varmen reguleres ned til 120-130 grader og stege i længere tid. Flæskesteg er færdigstegt når kernetemperaturen er over 65 grader de fleste bøger siger gennemstegt mellem 67-73 grader. Lad mig bare sige det med det samme. Prøv dig frem til hvad du best kan lide. Mine bedste flæskestege er lavet på gril, langtidsstegt og er endt på en kernetemperatur på omkring 80 grader +. Ja, stegen skal være god og fed ellers bliver den for tør ved så høje grader. Men det er jo netop det, vi skal efterstræbe. At få det bedste kød. Og det bedste kød er altså med fedtmamorering og fedtkant. Lad det hele sidde på stegen – så bliver den fantastisk.

Start grillen med grillstarter. Når alle kul har en grå overflade er de varme nok til at komme på grillen. Fordel kul i hver side af grillen evt. i specielle kulholdere,  sådan at du kan sætte et lille fad eller aluminiumsbakke mellem de to bunker kul. Sæt låget på grillen og åben ventilator regulering helt. Har grillen ventilation i låg samt bund –  åbnes begge spjæld helt. Få varmen op på 225-250 grader grader inden stegen sættes på grillen mellem kul.

Forbered flæskestegen ved at skille alle sværene fra hinanden. Skær med en skarp kniv helt ned gennem
fedtet. Slagteren har ofte ridset stegen på forhånd, men man skal altid selv skære dybere får at få sværen sprød. Det er tricket.
Gnid stegen godt i rigeligt groft salt og groftkværnet pepper. Kom evt. laurbærblade på stegen 2-4 blade
efter temperament. Sæt bladene i klemme mellem sværen.

når flæskestegen er færdig –  kontroller evt. stegetemperatur i midten af stegen med et stegetermometer. Tag stegen af grillen og lad den hvile med lidt sølvpapir i ca. 15-20 min. Så skæres der for og serveres. God  fornøjelse.

Flæskesteg kan også laves i almindelig ovn (gas eller el).

 

Ingredienser:

tid: 60-90 minutter.

 

 • 1 stykke nakkekam med svær på
 • salt
 • pepper
 • laurbærblade
 • vand eller øl til at komme ved under
  stegning.
Print Friendly, PDF & Email

1 comment to Flæskesteg på Grill

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!