Raspberry - 30 kcal in 100g
  30kcal
  Raspberry - 30 kcal in 100g

Oksefrikadeller med chili og hvidløg

Frikadeller af oksekød med chili og hvidløg –  kan spises med et stykke brød, sammen med kartofler eller i en tomatsovs sammen med pasta –  bare for at nævne nogle få måder at bruge disse stærke oksefrikadeller. Jeg elsker disse stærke frikadeller. Man for ganske enkelt et sus og kommer på en rejse når man sætter tænderne i en stærk frikadelle der smager af rejser og oplevelser –  der er noget sexet over dem. Stærkt krydrede oksefrikadeller bruger jeg ofte i en souce som for eksempel en pastasouce af tomat med frikadellerne i.

Ingredienser:

tid: ca. 20 minutter.

 • 500 gram oksekød
 • 2 hele æg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 hel chili (med god smag)
 • 1/2-1 spiseske groftkværnet pepper
 • en skvat olivenolie
 • 1-2 spiseskeer mel

 

Hæld alle ingredienser (undtagen mel) i en skål og rør med en røreske,  tilsæt mel lidt efter lidt og kun til farsen er samlet og smidig. For meget mel gør frikadellerne hårde når de er stegt. Varm en pande op og tilsæt halv smør og halv olie. Form små kødboller med en spiseske og steg frikadellerne gyldne med en tynd stegeskorpe. Frikadellerne må ikke stege for meget med skal være gennemstegte. Prøv dig frem.

Tips: Du kan forme frikadellerne med en spiseske mod ræreskålens indvendige side,  sådan undgår du at forme kødbollerne i hånden. Det er mindre fedtet og mere hygiejnisk.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!