Fig - 68 kcal in 100g
  68kcal
  Fig - 68 kcal in 100g

Blødkogt æg – hvordan gør du?

Blødkogt æg –  lets battle.

Jamen hvad er problemet. Blødkogt æg er da noget af det nemmeste at lave. Hmm… eller er det. Prøv at spørge rundt i din vennekreds hvordan man koger et æg så det er “smillende”. Altså blødkogt, men ikke meget blødt. Så hviden er stiv men blommen blød. Jeg tror man kunne skrive en hel bog om kunsten at koge et æg og hvordan man spiser det. Hvad siger du?

Tør du battle om et æg.

Jeg koger et blødkogt æg sådan:

Vand bringes i kog, æg lægges i vandet og koger ca.  5 min. Og de der ca. 5 minutter er der kunsten kommer ind. For hvornår skal ægget have 4 minutter og 30 sekunder eller mindre og hvornår skal de have 5 minutter rent. Fingerspidsgefühl – intet mindre.

Hvordan spiser jeg et smillende æg.

Jeg spiser et smillende æg med ristet brød og kommer tabasco på ægget – det er bare gud.

Hvordan koger du et æg og spiser det ? Send din kommentar og lad os battle et smillende æg.

Print Friendly, PDF & Email

4 comments to Blødkogt æg – hvordan gør du?

 • Hej, jeg har lavet en lille App som kan hjælpe, hvis man er ligesom jeg ikke kan koge et Æg. Du kan se mere om den her http://www.lhcreative.dk, eller hente den ned derfra.http://itunes.apple.com/app/ggeur/id535893904?ign-mpt=uo%3D5

  Eller bare hente den ned fra appstore, ved at skrive æggeur i søge feltet.

 • Carsten

  Jeg havde mange diskussioner med min mor da hun levede om hvordan et æg skulle koges, det var sjovt og vi fandt frem til mange måder at koge æg på. Hun lagde æggene i det kolde vand og når vandet så kogte slukkede hun for varmen og æggene var færdige når de havde kogt i 3 minutter. Der må være andre måder derude – kom med et bud 😀

 • Jørn Bie Jo, hør nu: Du købet et absolut økologisk æg hos din bondenabo. Så bærer du det forsigtigt hjem, sætter en tykbundet lille gryde over med renset vand (vi har et vandrensningsanlæg) og når vandet koger, lægger du ægget ned, skruer ned på 4, og sætter æggeuret på 7 minutter. Så får du et garanteret ægte smilende æg, med den smukkeste gule farve. Dertil hjemmebagt brød, Norske sild og hjemmelavet kryddersnaps. Velbekomme.

  • Carsten

   Hej Jørn. Herligt at se dig her. Herlig forklaring – jeg elsker den. Og den med silden, brødet og snapsen køber jeg ubeset og usmagt 😀

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!