Raspberry - 30 kcal in 100g
  30kcal
  Raspberry - 30 kcal in 100g

Fyrmestertorsk

Fyrmestertorsk er en middagsret jeg har lært at lave af min mor for mange år siden. Som barn fik vi fisk 2-3 gange om ugen fordi det var billigt mad. Det skiftede i løbet af 70’erne og 80’erne og i dag er fisk ligeså dyrt eller dyrere end en god bøf af fineste kød. Det er synd,  for mange spiser ikke så meget fisk som de burde. Ikke bare fordi det er sundt,  men fordi det smager framragende.
Tag nu denne middagsret med torsk. Torsk er ikke billigt hvis man køber det i en fiskebutik. Men hvis du  fanger fisken selv bliver det billig mad og samtidig sjovt. Kender man nogle lystfiskere der fanger torsk, så lav en aftale med dem om at købe alt hvad de fanger.  Mange lystfiskere spiser –  af grunde jeg ikke forstår –   ikke selv de fisk de fanger.

Fyrmester torsk kan laves af torskehaler eller af fileter af torsk. Bruger man filetter af torsk kan du tilberedes helt uden fiske ben. Men  check filletterne for fiske ben inden du tilbereder dem. Det er nemt se tips nederst på siden.

Brug 4 torskefileter der kan købes i en fiskeforretning for omkring 100 kr. Så kan 2 personer spise af denne herlige middagsret i 2 dage.

Hæld olivenolie i bunden af et ildfast fad. Dæk bunden med skiver af tomater og løgringe. Dæk med to torske fileter. Drys salt og groftkværnet pepper på (ikke fint pepper hvis du kan undgå det) samt friskt basilikum og rosmarin.  Dæk igen med tomat og løg skåret i lynde skiver og dæk igen med to torske fileter. Igen krydres med salt og pepper samt friskt basilikum og rosmarin. Afslut med et lag løgringe og tomatskiver på toppen.
Hæld tør hvidvin over og sæt så fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min ( i forvarmet ovn). Ca 55 minutter i kold ovn. Tilsæt ca. 1-2 dl. fløde 10 minutter før maden er færdig.
Server med hjemmelavet eller opvarmet flutes og et glas tør hvidvin eller rødvin. Og jeg lover dig du vil få ros fra dine gæster.

Ingredienser:

 • 4 stk. torskefileter (850-1000 gram)
 • 4-5 stk. store tomatter
 • 2-3 stk. mellemstore løg
 • Frisk basilikum og rosemarin
 • olivenolie
 • 1-2 dl. hvidvin
 • 1-2 dl. fløde
 • salt og pepper

 

TIPS: sådan trækker du fiskeben ud – du holder en kniv under enden af fiskebenet og presser med tommelfingeren oven på fiskebenet og hiver fiskebenet ud.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!