Papaya - 39 kcal in 100g
    39kcal
    Papaya - 39 kcal in 100g

Jægerens kartoffelfad

Denne kartoffelret har jeg komponeret ud fra at kunne gå som tilbehør til efterårets vildtretter –  men den kan sagtens laves og spises som den er uden anden tilbehør.
Kartofler og tomater tilberedt i ovnen fremhæve begge grøntsagers fantastiske egenskaber. Tilbereder du det også sammen med pastinak og bacon –  ja så får det en vidunderlig kartoffelret der passer til næsten alt og især efterårets vildtretter. Pastinakkens lakridssmag sammen med tomaternes brændte sødme og kartoflens intense fyldige smag efter en tur i ovnen krydret med fedtet fra det ristede bacon,  gør retten til en af mine hof-kartoffel-retter. Og det er til og med så nemt som at klø sig i nakken.

Pastinak og kartofler skæres i mindre stykker. Tomaterne skæres i skiver og det hele kommes i en plastpose og tilsættes en lille smule olivenolie og en del friskkværnet sort pepper samt salt. Det hele rystes sammen så olien fordeler sig til alle ingredienser.  Kartoffel, pastinak og tomatskiver fordeles herefter i et ildfast fad og 4 skiver bacon skæres i små stykker der fordeles oven på kartoflerne.

Fadet sættes nu i ovnen og steger ved 200 grader i ca 45 minutter.

Herefter kan du spise retten uden noget eller med et spejlæg på –  eller som tilbehør til specielt vildt.

Som Vegatarret:  Tilberedt uden bacon kan retten serveres som vegatarret.

 

Ingredienser:

  • 400 gram kartofler
  • 3 pastinakker
  • 4 store tomatter
  • 4 skiver bacon
  • lidt olivenolie, salt og pepper

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!