Kumquat - 61 kcal in 100g
  61kcal
  Kumquat - 61 kcal in 100g

Jægergryde med mørbrad og fløde

Jægergryde tilberedt med svinemørbrad og fløde kan spises hele året – men den passer rigtig godt som efterårs og vintermad. Jægergryde kan laves på andet end svinemørbrad. Jeg forsikre at der vil komme adskillige jægergryderetter op her med andet end svinemørbrad.
Svinemørbrad er godt og nemt. Det er forholdsvis billigt at købe, nemt at klargøre og hurtigt at stege – og det er jo vigtigt i en tid hvor alt skal gå så vanvittig hurtigt. Nu høre jeg jo til de forholdvis få, der mener at man skal skynde sig langsomt – også når man laver mad. Men, stor respekt for alle de andre der knokler og har knap med tid. Det er jo et valg.
Til denne middagsret skal vi bruge Den Sorte Gryde. Det er et glemt fantastisk værkstøj i køkkenet, og mange har glemt grydens fremragende egenskaber. Den Sorte Gryde eller den gammeldags støbejernsgryde med et godt låg, er et uvuderligt redskab også i det modernet køkken.

Kom lidt olie eller smør i gryden og brun baconstykkerne til de  begynder at blive gyldne og får stegeskorpe. Tilsæt nu mørbradstykkerne og brun af sammen med bacon og steg videre til mørbradstykkerne er gyldne (ca. 5-7 minutter). Tag mørbradstytkkerne op og stil til side. Tilsæt løg der er skåret i store både (4-6 både pr. løg) det skal være rustikt. Tilsæt også champignons også i store stykker, samt 1-2 fed hvidløg, cayennepepper og en smule chili . Når løgene er stegt nærmest gennemsigtige og har fået lidt stegeskorpe tilsættes 2 dl. rødvin samt mørbradstykkerne og der fyldes efter med vand, til det lige dækker indholdet i gryden. Nu steges ved svag varme i ca 10-15  minutter.

Tilsæt nu 6-8 cherrytomater skåret i kvarte, 15-20 cocktailpølser samt 3-4 dl. fløde. og lad det simre videre i 5-7 minutter. Smag til med salt og pepper. Ja så er jægergryden færdig og kan serveres sammen med Jægerens kartoffelfad, ris, bagte rodfrugter eller flutes.

Ingredienser:    (2-4 personer)

1 stk. svinemørbrad

6-8 skiver bacon

15-20 stk. cocktailpølser

500 gram champignong

3 stk. store løg

6-8 stk. cherrytomater

3-4 dl. fløde

Cayennepepper, chili, hvidløg,  salt og pepper

 

TIP:
Du kan bruge mindre fløde end angivet i opskriften. Der findes også gode flødeerstatninger og du kan også bruge cremefraiche. Ved brug af cremefraische kan sovsen skille lidt.

Print Friendly, PDF & Email

6 comments to Jægergryde med mørbrad og fløde

 • Paw

  hey der….lige et lille tip….. Tag en 4-5kartofler, skær dem i 3-4skiver pr stk, og lad dem simre LÆNGE med retten(i bunden af gryden), og en hel knold hvidløg som halveres vandret- skal ikke pilles, men den PORØSE skræl pilles af….de halverede hvidløg lægges i toppen af retten og skal også simre i god tid med låg…… de tages op før servering og lægges på en lille tallerken, så folk kan spise dem som xtra garniture, det er ren slik.. det er en sigøjner udgave af ovenstående, og et hit

 • Pauli

  Jeg har brugt din opskrift flere gange nu og den er et kæmpe hit hver gang 🙂 jeg kommer noget paprika i også, giver en rigtig god smag 🙂

  • admin

   Hej Pauli.
   Hold kæft det gør mig rigtig glad at høre. Ja ja bare tilsæt det du syntes – det er jo i bund og grund det, det handler om. At komme frem til det man syntes smager aller bedst. Det lækre hverdaghsmad. Opskrifter er jo kun en ledetråd. Super. Undskyld jeg først svare nu.
   Mvh Carsten

 • Rona Dhyrbye

  Hvor angiver du mængden af fløde?
  med venlig hilsen

  • admin

   Hej Rona. Fløde mængden står i sidste afsnit i teksten ( 3-4 dl.) fløden var røget ud af ingredienslisten, den er nu opdateret – tak for din iagtagelse 🙂 Hilsen Carsten 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!